Під час ЗНО випускників перевірятимуть металошукачем

Наступного року під час проведення зовнішнього оцінювання випускників українських шкіл перевірятимуть ретельніше, ніж раніше.

Кожен центр, де відбуватимуться тести, обладнають металошукачами, повідомляє ТСН.

Реєстрація на ЗНО розпочнеться в розпал новорічних свят – 4 січня. Триватиме вона до 5 березня. Абітурієнти, як і торік, зможуть складати тести не лише українською, а й мовами 6 нацменшин.

Для цього під час реєстрації треба чітко зазначити таке своє бажання. Із новацій: тестових запитань з історії України, всесвітньої історії та фізики буде менше, відповідно, менше часу відведуть на виконання тесту. І складніше буде списувати, кажуть в Українському центрі оцінювання знань.

Вигадки про те, що “мобільний на вході здати забув” уже не пройдуть. “Коли вже після третього, четвертого, п’ятого нагадування проходить охоронець із металошукачем, і ми вилучаємо ще стільки ж телефонів, скільки їх уже лежить у відведеному місці, то все-таки це стосується того, що потрібно всім нам формувати свідомість”, – пояснила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *