На Закарпатті борються з незаконним забором гравію

гравійЗа фактом незаконного забору пісчано-гравійної суміші СВ Виноградівського РВ УМВС зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель).

4 березня 2014 року близько 10 год. у чергову частину Виноградівського РВ УМВС надійшло повідомлення мешканця м. Виноградів, що неподалік села Теково, Виноградівського району з русла річки Тиси невідомі особи здійснюють забір піщано-гравійної суміші. Виїздом на місце слідчо-оперативної групи Виноградівського РВ УМВС на автодорозі між м. Виноградів та с. Теково неподалік русла річки Тиса виявлено автомобіль марки КАМАЗ під керуванням іршавчанина, який завантажено гравійно-пісчаною сумішшю обсягом близько 6 метрів кубічних та екскаватор АТЛАС без номерного знаку та без водія екскаватора. Автомобіль та екскаватор доставлено на штрафмайданчик Виноградівського РВ УМВС. Вживаються заходи по встановленню водія екскаватора. Проводиться досудове слідство, хід якого прокуратура тримає на контролі.

Довідка: ст. 239-1 КК України Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель , якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля, – карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією знарядь і засобів заволодіння.

Інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *