Керівники ЄЦу “кинули” протестувальників площі Народної в Ужгороді

народна2Це стало зрозумілим після того, як судвиконавці зачитали рішення суду про законність реконструкції та у міліції з’явились законні підстави затримувати за хуліганське перешкоджання роботам, активісти з площі…розсіялись.
Натомість, знаючи більше за своїх підлеглих, жоден з керівників ЄЦ-у – ані голова облради Іван Балога, котрий називав незаконним будівництво, ані депутат з мерськими амбіціями Володимир Чубірко, котрий давав прямі вказівки активістам, ані інші – на полі битви за Народну не з’явилися. Вони вкотре залишили своїх людей напризволяще. Спочатку давши вказівку протестувати, а потім – пішли далі, знаючи, що буде рішення суду, й людей можуть арештувати. Тепер уже можуть слідувати голосні заяви і вигуки, але вони швидше нагадуватимуть випускання газів під власне одіяло, аніж реальний протест. народна

Подаємо хроніку сьогоднішніх подій за версією видання mukachevo.net.

Близько 8.00 під наглядом міліції спецтехніка (ескаватор та КАМАЗи) фермерського господарства “Перепілка”, яке визначили як виконавця робіт з реконструкції площі Народної, розпочала роботу.

О 9.00 на площі, яку обмежили правоохоронці стрічкою, почали збиратися активісти, які вже більше року протестують проти реконструкції, а за їхніми словами, фактичного знищення площі Народної – пам’ятки архітектури чехословацької доби за проектом архітектора Крупки.

О 9.30 після консультацій з юристами активісти вийшли на газон площі, де працювала спецтехніка, і заблокували її. Міліція спершу супроводжувала протестуючих, але тоді після команди присутніх чиновників Закарпатської ОДА, зокрема заступника губернатора Антона Громового, покинула територію площі та розмістилася осторонь.

народна3Близько 11.00 на площі з’явився судовий виконавець з рішенням про заборону заважати роботам на площі Народній. Після зауваг активістів, виконавцю довелося ще раз сходити до суду за довідкою, що він зобов’язаний працювати у вихідний день. Після того як виконавець приніс і цю довідку, міліція прогнала усіх активістів з площі, на ній відновила роботу спецтехніка.

Деякі активісти відмовилися покидати площу та залишилися сидіти на ній. Реакція правоохоронців була миттєва: 5 активістів фактично занесли до автівок та повезли до відділку.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *