ЄЦівець Чубірка поцупив 200 тис. грантових коштів

200 тисяч гривень вкрали посібники Балоги на Хустищині чубірко

Як   повідомило видання «Новини Закарпаття» , виявляється, розрекламований перед виборами до Верховної Ради України Балогами ремонт даху ФАПу (амбулаторії) у селі Липовець Хустського району став причиною відкриття цілої кримінальної справи. Україно-Чеський фонд «Віза», який очолює права рука Балоги Володимир Чубірко виграв грант у 200 тисяч гривень на ремонт цього даху. Окрім того, з бюджету області було виділено додатково 168 тисяч гривень.

Згідно проведеної експертизи, на ремонт даху було потрачено 168 тисяч, а 200 тисяч просто “провалилися крізь землю”. Цікаво, що до цієї афери були задіяні і владні «мужі» Хустщини: голова цього села – брат голови районної ради Василя Губаля. Як відомо, саме Губаль був головним «агітатором» Павла Балоги на виборах до Верховної Ради України.
Особливої гостроти цій ситуації надає факт міжнародного статусу проекту. Адже фонд “Віза” уже не перший рік працює на Закарпатті і завдяки налагодженій уркаїнськ-чеській співпраці у десятках населених пунктів нашого краю відремонтовані амбулаторії, дитячі садки, школи, будинки культури. Невідомо, скільки ще часу люди не бачили б цих ремонтів, якби не чехи. А зараз мукачівські завгоспи догосподарювалися до того, що поставили під загрозу увесь проект та його подальше функціонування на Закарпатті. Адже чехи люди розумні і не терпітимуть розкрадання своїх грошей прямо перед власним носом.

Новини Закарпаття

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *