Categories Новини

Закарпатські пауерліфтери здобули призові місця в Данії

пауерліфтинг-ДаніяСтуденти-спортсмени УжНУ отримали призові місця на чемпіонаті світу в Данії.

Днями з чемпіонату світу, що проходив у місті Рьодбі (Данія), до рідного Закарпаття повернулися студенти УжНУ — Євген Криса (IV курс математичного факультету) та Єлизавета Рижак (V курс, факультету здоров’я людини).

Разом зі своїм тренером Андрієм Федорішком, старшим викладачем загальноуніверситетської кафедри фізичного виховання, вони привезли додому «срібло» і «бронзу».

Ліза раніше була чемпіонкою й двічі віце-чемпіонкою світу серед юніорок. У змаганнях серед дорослих брала участь уперше. Боролася за медаль до останнього виходу на поміст: успішно виконала всі три підходи, випередила суперницю на 2,5 кг і посіла III місце у ваговій категорії до 47 кг серед жінок, ставши, таким чином, найтитулованішою в закарпатському паверліфтингу.

Євген – майстер спорту України, триразовий чемпіон України, дворазовий віце-чемпіон світу серед юніорів і віце-чемпіон світу серед юнаків. У Данії змагався у ваговій категорії до 74 кг серед юніорів до 23-х років. Євген став недосяжним для суперника з Росії після вдало виконаного другого підходу.

Загалом 15 спортсменів збірної команди України в усіх вікових групах вибороли 5 золотих, 2 срібні й 2 бронзові нагороди.

Оксана Пітра, фото Андрій Федорішко, mediacenter.uz.ua 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *