Categories Новини

Попри поразку ужгородські гандболістки продовжують очолювати таблицю чемпіонату

0_k__51410В суботу, 25 січня, відбувся матч-відповідь між командами жіночої Супер ліги чемпіонату України з гандболу. Львівська “Галичанка” приймала ужгородські “Карпати”.

Львів’янки змогли заволодіти ініціативою на перших звилинах гри, і вели в рухунку. Тільки на 11-й хвилині, завдяки голам Іванки Мигович, “карпатівки” змогли наздогнати суперника – 4:4. Наступні десять хвилин пройшли під диктовку “Карпат”, Наталка Гайович вдало діяла у воротах, а атаки завершували голами Семаль та Тарасова. На 24-й хвилині першого тайму ужгородські гандболістки вели з рахунком – 8:12. Але втримати перевагу не вдалося, на перерву команди пішли з нічийним рахунком, 12:12.

Друга половина матчу розпочалась із стрімких атак “Галичанки”. Цього разу підтримка фанів була дещо спокійніша, але вигуки вболівальників лунали до кінця гри, що ще більше стимульовало дівчат впевненіше себе почувати на домашньому майданчику. Наздогнати львів’ян було важко, і помітно не вистачало впевненості в атаці Уманець та Вороновій, які в захисті боролися до останнього. Також не вистачало Вікторії Цибуленко, яка через травму, змушена була залишити майданчик.

Львів’яни вперто тримали перевагу в три м’ячі, і навіть Дарина Кот, яка активізувалася наприкінці гри та Наталія Гайович, яка рятувала команду від потужних кидків Стельмах та Смолінг, не змогли переломити хід гри.

Завершився матч на користь господарів – 25:22.
“Галичанка” Львів – “Карпати” Ужгород 25:22 (12:12)
“Галичанка”: Гелязетдінова, Гладун; Смбатян (5), Смолінг (6/2), Коновалова (1), Стельмах (5/2), Сідлецька, Савчин (1), Баранович (4), Косміна, Воловник (2), Біла, Сабова (1), Вітковська
Головний тренер: Василь Козар
“Карпати”: Гайович, Сумарока, Артемчук; Тарасова (2), Цибуленко (2), Уманець (1), Кот (4/1), Мигович (5), Семаль (5), Воронова (1), Лєбєдєва (1), Кильч, Шваб, Руснак, Лезінська (1), Савченко
Головний тренер: Борис Петровський
Штраф: 0 – 4; 7м: 6/4 – 2/1 (Тарасова на змогла забити Гелязетдіновій – Стельмах та Смбатян не забили Гайович)
Хід гри: 1:1, 3:2, 4:4, 4:10, 7:12, 12:12 – 15:13, 18:15, 19:16, 22:19, 23:21, 25:22.
Попри поразку, “Карпати” продовжуть лідирувати в таблиці чемпіонату маючи в активі 23 очки, а львівська “Галичанка” продовжує наступати на п’яти ужгородкам, скорочуючи відставання – 22 очка.
Інтрига чемпіонату України набирає обертів, а матчі стають дедалі цікавішими.
Нагадаємо те, що наступній свій матч “Карпати” проведуть на домашній арені, приймаючи команду з Ірпеня “ПУ-ДПС-БВУФК”.

ГК “Карпати”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *