Categories Новини

10-річна представниця Виноградова стала чемпіонкою Закарпаття з шахів

чемпіонкаДівчина з Виноградова Каріна Маді у свої 10 років уже стала чемпіонкою Закарпатської області у обласному шаховому турнірі.

Всього у змішаному турнірі крайової першості, що проходив у Мукачеві, взяло участь 45 майбутніх гросмейстерів. Це діти віком 10-12 років. Маленька представниця Виноградова зіграла 7 партій, чотири з яких виграла, одну звела в нічию і в двох поступилася суперникам-хлопцям. З таким результатом посіла загальне одинадцяте місце на змаганнях. А от серед дівчат їй не було рівних, Каріна – абсолютний чемпіон.

До речі, це вже друга вагома перемога маленької виноградівської шахістки у червні. На початку місяця вона була третьою у турнірі пам’яті Петросяна, що традиційно проводиться в Ужгороді вірменською діаспорою «Арарат».

Каріна каже, що шахами зацікавилася, спостерігаючи за грою свого батька й дідуся. Напрочуд швидко оволоділа хитромудрими ходами фігур на шахівниці. Та відколи почала займатися у дитячому шахово-шашковому клубі «Севлюш» під керівництвом тренера Володимира Кобаля, родичі стали заслабкими суперниками для неї.

Заняття у клубі дівчинка регулярно відвідує двічі на тиждень разом із трьома десятками своїх однолітків. Для усіх тут достатньо шахівниць і завжди цікаві практичні завдання, які розвивають логічне мислення. А ще юні вихованці «Севлюша» часто мандрують містами краю, не минаючи жодних змагань із шахів та шашок.

“Голос Карпат”

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *