Categories Новини

У Тересвянській дільничній лікарні відновлено роботу стаціонарного відділення

Минулого тижня у селищі Тересва сталася важлива подія,  яку з нетерпінням очікували місцеві мешканці. Після п’яти років перерви,  було відкрито оновлене цілодобове стаціонарне відділення дільничної лікарні.

Лиха доля спіткала даний медичний заклад у листопаді 2011 року, коли його, з метою оптимізації галузі,  було закрито.  Такий пілотний проект запроваджували тодішні керманичі Партії регіонів, які звісно не думали про наслідки для населення.

А постраждали від цього насамперед хворі, які залишились без якісних медичних послуг. З тих пір дане питання неоднорозово намагалась вирішити громадськість та керівництво лікарні, однак безуспішно.

Крига, як то кажуть,  скресла після зміни влади. У квітні 2015 року відбувся річний звіт головного лікаря перед депутатами та громадськістю селища. Тоді й було прийнято рішення домогтися відновлення роботи стаціонару. А вже відтак спільними зусиллями вдалося реалізувати його в життя.

Слід зазначити, що районне керівництво в особі тодішього очільника району Василя Йовдія, і нині діючого голови РДА Василя Дем’янчука всіляко сприяли вирішенню даного питання. Активно попрацював у цьому напрямку  відділ охорони здоров’я РДА , який очолює Федір Яринич.

демянчукОднак найбільше зусиль доклала громадськість селища, приватні підприємці, які допомогли коштами і роботою. Фактично – це спільний проект влади і бізнесу. З районного бюджету на відновлення відділення було виділено 150 тисяч гривень і майже 100 тисяч зібрали приватні підприємці.

Як наголосив один із активістів Василь Тернавський  підключилися 29 осіб: хтось посприяв фінансово , хтось допоміг матеріалами, а хтось і власною працею. Діяли за власним бажання спільно і злагоджено, адже насамперед розуміли, що це робиться для своїх людей.

Як було відмічено під час офіційного відкриття оновленого відділення головою Тячівської райдержадміністрації Василем Дем’янчуком, таку згуртованість громади можна ставити у приклад іншим. І якщо працювати так й надалі, то у селища великі перспективи розвитку. Особливо, якщо відбудеться об’єднання,  відповідно до проведення децентралізації влади.

Також очільник району наголосив, що сьогоднішнє як районне так і обласне керівництво націлене на відновлення галузей всіх сфер діяльності.

– Наша позиція така – не закривати заклади, а навпаки робити все можливе, щоб люди могли отримувати всі необхідні послуги на місцях. Для цього і здійснюються реформи в Україні, хоч це й нелегко в теперішній час, – наголосив Василь Юрійович.

На цьому акцентував увагу присутніх і голова районної ради Василь Каганець.

– Об’єднавшись, громади матимуть більше прав і повноважень, а також коштів. Відкриття оновленої лікарні – важливий крок у цьому напрямку, адже у Законі передбачено надання якісних медичних послуг, – сказав він.

Як надалі функціонуватиме заклад коротко проінформував начальник відділу охорони здоров’я РДА Федір Яринич, а також запевнив у всебічному сприянні у вирішенні всіх нагальних питань.

Від імені виконкому вдячність приватним підприємцям за допомогу у відкритті лікарні висловив селищний голова Василь Олексій. А також  закликав усіх до подальшої активної співраці.

Головний лікар  Василь Парасич наголосив, що у відділенні створені всі належні умови, наявне відповідне медикаментозне забезпечення та харчування. Цілодобовий стаціонар розрахований на 20 ліжок, з яких 10 буде хоспісних. Також є окрема палата для лікування учасників АТО. На сьогодні палати вже майже заповнені, всім пацієнтам надається кваліфікована медична допомога. В чому власне переконалися керівництво району та представники громадськості, які приййшли на офіцінне відкриття оновленого відділення.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *