Жителька Берегівщини, щоб врятувати сина від тюрми за нібито збут наркотиків, перерахувала на рахунок афериста 11 тисяч гривень

телефонПрацівники міліції звертаються до жителів та гостей Берегівщини з проханням бути обережними, аби не потрапити «на гачок» телефонних аферистів.

Шахраї з метою легкої наживи винаходять все нові афери, як обдурити безпечних громадян. Довірливі люди розплачуються за свою легковажність кругленькими сумами.

Найбільш розповсюдженими шахрайськими схемами, через які потерпають берегівчани, є телефонні дзвінки про те, що родич потрапив у біду. Співрозмовник представляється працівником правоохоронних органів і вимагає гроші, аби «відмазати» родича від тюрми. Кошти слід перерахувати на банківський рахунок…

Саме так жителька Берегівщини, щоб врятувати сина від тюрми за нібито збут наркотиків, перерахувала на рахунок афериста 11 тисяч гривень. Інша, «відмазуючи» сина від відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень, позбулася двох тисяч гривень.

Найчастіше жертвами лиходіїв стають літні люди, які є більш вразливими та довірливими.

Нерідко шахраї називаються співробітниками банків. Намагаються вивідати конфіденційні дані і дані про карти та рахунки клієнтів, використовуючи дзвінки на мобільні або стаціонарні телефонні номери і використовуючи довіру простодушних громадян для отримання всієї необхідної шахраям інформації. В таких випадках слід пам’ятати, що банк ніколи не запитує у клієнтів, тим паче у телефонній розмові, номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код, а також паролі, що надходять в SMS. Тому якщо дзвонить невідомий, який буде намагатися з’ясувати ці дані, знайте, що це спроба шахрайства.

Часто шахраї використовують Інтернет. Так довірливий берегівчанин, маючи намір видати в найм квартиру, позбувся понад 7 тисяч гривень. Йому зателефонував незнайомець, який представився мешканцем іншої області, й попросив потерпілого назвати номер рахунку його банківської картки для нібито передплати за житло. Наступного дня чоловік виявив відсутність коштів на своєму рахунку…

– У разі вчинення чи підозри на спробу вчинення шахрайських дій відносно вас, ваших знайомих чи родичів терміново телефонуйте в міліцію та повідомте про подію, – наголосив начальник Берегівського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця. – Шахрайських схем, за якими лиходії можуть позбавити вас заощаджень, безліч, тож будьте розважливими та обачними, бережіть себе та своїх близьких!

Яна Денисюк
Берегівський РВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *