Журналістка написала на мера Сваляви повідомлення про злочин за незаконну відмову в інформації

Закарпатська журналістка Лариса Ступак подала повідомлення про злочин щодо мера Сваляви Івана Ланьо, який, на думку журналістки, незаконно відмовив їй у доступі до інформації, у зв’язку з чим вимагає відкрити провадження за ст. 171 Кримінально-процесуального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за незаконну відмову журналістові на інформаційний запит.

У заяві на ім’я прокурора Закарпатської області журналістка вимагає внести відомості про вказаний  злочин у ЄРДР за ч. 1 ст. 171 КК України, розпочати  досудове розслідування, а її визнати потерпілою у вказаному провадженні.

Раніше, готуючи матеріал для газети «Сила народного контролю»,  Лариса Ступак надіслала запит до Свалявської міської ради, в якому просила надати: копію рішення сесії про встановлення розміру премії міському голові, його заступникам та секретарю ради на 2016- 2017 рік,  доплату за ранг посадової особи місцевого самоврядування, надбавку за вислугу років, надбавку за виконання особливо важливої роботи; загальні суми  щомісячних виплат міському голові, його заступникам та секретарю ради; суми наданої їм матеріальної допомоги та виплат на оздоровлення.

«Мені було безпідставно відмовлено у надані цієї публічної  інформації. По жодному із  трьох пунктів  інформаційного запиту не було надано інформації, яку я запитувала», – зазначає у заяві Лариса Ступак.

Повідомляє «Доступ до правди» 

svalyava

1 comment

Золі says:

Дуже правильно зробила.ця журналістка уже добилася справедливості щодо сільського голови с.н.давидково, який брутально усіх посилає подальше, бо думає що він цар . Таких невігласів лише законом можна на місто ставити!!!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *