Закарпатські надзвичайники завітали до свалявських школярів

У Закарпатській області тривають уроки безпеки в загальноосвітніх та дошкільних закладах. На цей раз, навчали школярів правилам безпечної поведінки у різних життєво- небезпечних ситуаціях співробітники Свалявського райвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області.

дснс

Так, 12 лютого до 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Свалява завітали учні 2-3 класів місцевої загальноосвітньої школи №3.

Діти прийшли на екскурсію аби подивитися як працюють рятувальники, дізнатися більше про їх роботу та ознайомитися зі спеціальною технікою та спорядженням, які ті використовують у своїй щоденній роботі аби вберегти життя людей, ліквідувати надзвичайні ситуації та погасити пожежі.

Спочатку рятувальники розповіли дітлахам про правила безпеки, нагадали як ті мають поводитися вдома, яких правил пожежної безпеки дотримуватись.

Найцікавіше чекало попереду… Бійці ДСНС на практиці продемонстрували гасіння пожежі, дали дітям змогу відчути і себе на мить рятувальниками, а саме: власноруч попрактикуватись у поданні води та піноутворюючої речовини з пожежного рукава та ствола ГПС-600. Такі показові виступи вогнеборців прийшлися дітям до душі. Вони наперебій задавали питання та цікавились, для чого рятувальники використовують певне спорядження.

Наприкінці зустрічі школярі отримали спеціально розроблені інформаційні листівки та тематичні пам’ятки профілактичного змісту.

Рятувальники впевнені, що така наглядна екскурсія надовго залишиться в пам’яті школярів, і ті, в разі неординарної ситуації, зможуть правильно зреагувати на подію.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *