Закарпатці труяться грибами

грибЯк повідомила головний спеціаліст ГУ ДСЕС у Закарпатській області Світлана Гіба, станом на 17 вересня 2013 року в Закарпатській області зареєстровано два випадки отруєнь грибами.

Перший випадок стався в Ужгородському районі у червні, коли троє людей вживали суміш різних грибів: білих, підберезовиків, печериць та сироїжок.

На Закарпатті зареєстровано 2 випадки отруєння грибами

Другий – у вересні у місті Берегово. Троє місцевих мешканців зібравши гриби рядовки, не відварюючи їх, посмажили та спожили.  Зараз пацієнти перебувають у Берегівський лікарні. Стан їхнього здоров»я – задовільнений.

Як нагадують у прес-центрі УОЗ Закарпатськї ОДА, основною причиною отруєнь грибами є вживання пластинчастих отруйних грибів, які помилково сприймалися за такі їстівні гриби як печериці, сироїжки, підберезовики, рядовки, порушення технології приготування їстівних грибів – смаження без попереднього проварювання.


Loading...

Comments:

1 Response

  1. Саша коментує:

    Підберезовик не відноситься до пластинчатих грибів, а до трубчастих.або їх ще азивають губчасті http://smakua.com/gribi/vidi-grib-v

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + one =