Закарпатський нардеп закликає активніше допомагати переселенцям зі Сходу

пацканРегіональні влади повинні більш активно долучатися до вирішення проблем тимчасових переселенців зі східних областей України, які вимушені залишати свої оселі через напади терористів.

Про це заявив народний депутат від фракції “УДАР” Валерій Пацкан у ефірі “Шустер live”. “Зараз дії влади повинні бути так закумульовані, щоб ці люди отримали максимальну допомогу на короткий термін – це й соціальне, і медичне забезпечення, і харчування. Людей треба захищати, це наші громадяни, родичі, колеги, знайомі, співпрацівники”, – сказав Пацкан.

За його інформацією, зараз лише три обласні державні адміністрації ухвалили спеціальні розпорядження щодо допомоги тим особам, які переселяються з окупованої території Криму, а також з Луганської та Донецької областей.

“Я хочу зараз попросити всіх керівників виконавчої регіональної влади активно долучитися до цієї роботи. У Мінсоцполітики створені штаби, але дуже багато залежить від голів обласних державних адміністрацій, їхня робота, в першу чергу, буде тим лакмусовим папірцем, чи зможемо ми захистити своїх громадян”, – наголосив він. Депутат додав, що зараз багато людей зі східних областей країни переїжджають до Львова, Харкова та Закарпаття. “Ми один одному повинні стати на допомогу, прийняти брат брата, колега – колегу, ми повинні відкривати свої двері для цих людей, які мають необхідність виїхати. Зараз всі ці люди сподіваються виключно на державу”, – підкреслив Валерій Пацкан.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *