Закарпатському журналісту обіцяють поламати руки-ноги, міліція вчергове заховає голову в пісок?

наталевич31 серпня 2015 року в одному з чопських магазинів я знов почув погрози на свою адресу.  Погрожувач Алчинов Едгар – один з персонажів моєї статті “Демони Чопської мерії-3”, що публікувалася у нашій газеті “СНК” (Сила Народного Контролю). Також ця стаття публікувалась на сайті видання “Трибуна” під назвою “Закарпатський журналіст оприлюднив подробиці його викрадення”.

Саме Алчинов Е. є один з тих трьох бандитів, що викрали мене торік по дорозі на сесію міськради. Тепер Апчинов Е. активний член Чопської ГО “Самооборона Майдана”. Вона була створена при Чопській міськраді у цьому році з метою “оборони” від активістів, за заявами яких було порушено близько 30 кримінальних проваджень проти місцевих посадовців.

У нашій “розмові” Алчинов Е. погрозами застерігав мене від появи у наступному будь-яких статтей за моїм підисом та пообіцяв: “Поломаю жестко, поломаю нафиг, если хоть раз где-то увижу твою подпись…буду тебя бить, козел, где вижу…я поломаю тебе руки-ноги, голову бля.” Та на завершення: “Думай падла, буду ломать тебя жестко, сильно, наглухо.” При цьому він махав руками перед моїм обличчям, демонструючи, як все буде відбуватися.

На моє запитання, чому образа виникла в нього саме 31 серпня (1,5-2 місяці з дати публікацїї статті), Алчинов  у притаманній йому невимушеній  манері відповів, що від нудьги: “Я ходил, ху@м груши околачивал, а потом решил встретиться и сказать, все что думаю”.

На запитання, ким він себе тут у Чопі почуває, аби вдаватися до відвертих погроз журналісту, член чопської ГО “Самооборона Майдану” відповів: “Пацаном!”. А попередньо зауважив, що на зоні він був “блатним”. Цікаво, хіба законодавство не забороняє участь у загонах “самооборони” осіб з кримінальним минулим?

Знаючи, що я веду запис розмови, Алчинов Е. не заперечував на це. Навпаки, особливо лайливі  на мою адресу слова він демонстративно намагався сказати прямо у мікрофон – “у прямой эфир”, як він висловився. “Мне все пох@…можешь записывать сколько хочешь” – цинічно резюмував він.

Оскільки “блатний пацан”, “самооборонець чопського Майдану” Алчинов Е. не стримував себе у емоціях та дуже  голосно лаявся, використовуючи ненормативну лексику, тут вже урвався терпець у господині магазину. Вона доволі рішуче запропонувала “самооборонцю” йти куди подалі. Тому Алчинову Е. лишалося лише скористатися порадою аби не привертати до себе зайвої уваги.

Інформовані джерела стверджують, що така зухвалість та цинізм у поведінці Алчинова Е. по відношенню до журналіста зумовлена його залежністю від примх мера Г.Цар, яка, нібито, багато разів “відмазувала” свого “чопскького самооборонця” від нериємностей кримінального характеру, використовуючи можливості чоловіка-прокурора. Не виключено, що Алчинов Е. саме виконував завдання своєї покровительки, яка з наближенням виборів таким  чином намагається чужими руками  “зачистити” інформаціний простір на підпорядкованій теріторії та розібратися з ненависними журналістами ненависної газети. Критичний, викривальний характер публікацій газети “СНК”, мабуть, підриває її впевненнність виграти місцеві вибори і втретє сісти у крісло мера Чопа.

Зважаючи на серйозність погроз, я знов змушений звернутися із черговою заявою до правохоронних органів. Хоча ті органи давно із завидною упертістю та за “сприяння” Ужгородської прокуратури не розслідують жодної справи стосовно свавілля чопської  влади та її “шісток” проти активістів. Тому що у Чопі керує організоване злочинне угрупування – синдикат корупціонної місцевої влади, криміналітета та перевертнів у міліції, СБУ та прокуратурі. Детальніше про чопську “самооборону” на сайті “Трибуни” у матеріалі “В Чопі влада та криміналітет злились в екстазі (+відео)”

Наостанок спеціально для таких, як Алчинов Едгар, підписуюсь: НАТАЛЕВИЧ ВАЛЕРІЙ

Від редакції: звертаємося до нового начальника УМВС України в Закарпатській області Сергія Князєва з проханням вилікувати сліпоту міліціянтів з Ужгородського райвідділу, адже посягання на життя журналіста є непересічним злочином і повинно жорстко придушуватися у самому зародку.

1 comment

УЧАСНИК БОЙОВИХ ДІЙ says:

ВІДПРАВИТИ ЦЬОГО ПАЦАНКА В ЗОНУ АТО, НЕХАЙ ТАМ ПОГЕРОЙСТВУЄ!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *