Закарпатського генерала звільнили з посади начальника міліції

Вихідця із Закарпаття генерала Русина звільнили з посади начальника УМВС України в Вінницькій області. Очевидно, що він не захотів стати гарматним м’ясом у політичних війнах. Адже після Помаранчевої революції на Закарпатті проти нього висовували ряд звинувачень і навіть посадили на певний час у СІЗО.

русинУ Вінниці сьогодні представлять нового начальника Вінницького обласного управління МВС. Керуватиме міліцієюОлег Школьний. До того очолював Департамент боротьби з незаконним обігом наркотиків в головному управлінні Міністерства внутрішніх справ. Уже колишнього начальника Вінницької обласної міліції 52-річного Віктора Русина звільнили.
Кажуть, його звільнили за те, що не захистив приміщення Вінницької обласної адміністрації під час штурму 25 січня. Насправді, коли почалося захоплення обласної ради, генерал Русин першим вийшов до людей. Незважаючи на 20-градусний мороз, пішов без верхнього одягу.

Кілька разів виходив до мітингувальників та повертався до зали. Передавав прохання мітингувальників владі. Але керівники області вийшли до людей лише після того, як будівлю захопили.
“Я прошу вас, вийдіть до людей, вони хочуть вас послухати. Я гарантую, що вас ніхто не буде бити і ніхто у вас не буде стріляти”, – просив генерал у керівників області Івана Мовчана та Сергія Татусяка.
Вінницькі правоохоронці шоковані новиною. У розмовах між собою зізнаються, що подібних кадрових змін не очікували і передбачити не могли.

Віктор Русин пробув на посаді керівника Вінницької обласної міліції два роки. Приділяв особливу увагу відділу боротьби з організованою злочинністю. До того обіймав посаду начальника Управління МВС України в Закарпатській області.

intvua.com

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *