Закарпатські рятувальники перевірили готовність Рахівщини до літньої спеки

16 травня, начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей перевірив готовність пожежно-рятувальних підрозділів до дій за призначенням у Рахівському районі.

Рятувальники

Сьогодні в районі дислокуються: Державна пожежно-рятувальна частина № 3 (м. Рахів) та Державні пожежно-рятувальні пости в селищах Ясіня та Великий Бичків.
Особовий склад рятувальників був піднятий за сигналом «Збір-аварія». Під час даного заходу відпрацьовано схему швидкого оповіщення рятувальників, перевірено їх екіпіровку та готовність до оперативного реагування на надзвичайні ситуації. Для того, щоб бути у всеозброєнні та запобігати надзвичайним ситуаціям було здійснено й перевірку техніки, яка призначена до реагування на можливі «несподіванки».
Підсумки даного інспектування були підведені на робочій нараді, яка проходила у приміщенні Рахівської райдержадміністрації. Результати навчального збору показали, що місцеві рятувальники готові до дій за призначенням і спроможні виконати поставлені завдання.

«Для підрозділів служби цивільного захисту найголовніші завдання – попередити надзвичайні ситуації, захистити і врятувати громадян, котрі потрапили у біду. Кожна людина повинна відчувати свою захищеність у життєвому середовищі. Забезпечити їй цю впевненість – наш першочерговий обов’язок. А для цього потрібно мати не лише добре підготовлений кадровий потенціал, а й належну готовність пожежної та іншої спецтехніки. Особливо це актуально для гірської місцевості, коли для приборкання вогню рятувальникам доводиться виїжджати подеколи за 20-30, а то й більше кілометрів від місця дислокації пожежно-рятувальних підрозділів. У сільській місцевості горить в основному житловий сектор, а – це людське майно, яке вони накопичували впродовж усього життя.
Попереду – літня пора, а даний район багатий на лісові угіддя, отож особливої актуальності набуває проблема протипожежного захисту екосистеми.
Також треба наголосити, що служба «101» – це не лише пожежні підрозділи. Виникає чимало інших надзвичайних ситуацій і подій яким повинні дієво протистояти рятувальники. Приміром, локальні підтоплення, що спричиняються, за правило, сильними опадами на конкретно взятій території, чи випадання сильного граду, яке призводить до знищення значної кількості сільгоспугідь та пошкодження покрівель споруд. Саме таким надзвичайним ситуаціям природного характеру, які не можна наперед спрофілактувати, й доводиться протистояти нашій службі», – наголосив начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

У ДСНС України у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *