Закарпатські прикордонники затримали родину нелегалів з Афганістану

нелегалиМинулої доби, в рамках проведення заходів з протидії незаконній міграції, Чопські прикордонники затримали групу невідомих осіб, які намагались у незаконний спосіб перетнути кордон до Словаччини.

Дев’ятеро осіб азійської зовнішності були виявлені та затримані охоронцями кордону в ході патрулювання ділянки відділу «Великий Березний». Згодом, під час перевірки місцевості, за допомогою службового собаки стражі кордону затримали ще двох невідомих.

Як пояснив один із затриманих, усі вони є однією родиною, вихідцями з Афганістану, але жодних документів при собі не мають. У родині п’ятеро дорослих, а також шестеро неповнолітніх, серед яких троє віком до 7 років. Зі слів затриманих, за свою подорож до ЄС вони заплатити невідомим особам близько 20 тисяч доларів США. Ще 30 тисяч злочинці мали отримати після переправлення родини до Словацької Республіки.

Після доставки «мандрівників» до підрозділу було проведено їх особистий огляд, в ході якого «зелені берети» виявили декілька пакетиків з вмістом невідомих речовин, можливо – наркотичні засоби. За даним фактом прикордонники проінформували представників УМВС, якими виявлені речовини було вилучено для проведення експертизи.

Наразі тривають оперативно-перевірочні заходи. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу долю затриманих визначить суд, повідомляє прес-служба Чопського прикордонного загону.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *