Закарпатські прокурори та адвокати разом вивчають кримінальний процес

семінарДнями  відбулось відкриття тренінгу організованого на пропозицію Посольства США в Україні  у рамках Програми реформування кримінального судочинства Департаменту юстиції США.

У програмі тренінгу, в якості експертів взяли участь: радники з правових питань Джеффрі Коул та Девід Девіллерс, а також заступник прокурора Закарпастької області Михайло Хиля та суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ Наталія Марчук.

Вітаючи учасників, заступник прокурора області Михайло Хиля подякував Департаменту юстиції США Полольства США в Україні за організацію заходу, а також експертам за увагу, що вони приділяють новелам кримінального процесуального законодавства України.

Прокурори та адвокати матимуть змогу спільно обговорити низку важливих для професійної діяльності питань.

Зокрема, програма передбачає протягом дводенного навчання для прокурорів та адвокатів Закарпатської області розглянути питання підготовки обох сторін до судового засідання, особливості роботи зі свідками, крім того, учасники виконуватимуть практичні вправи щодо тренування навичок проведення відкриваючої та заключної промови та прямого і перехресного допиту.

Унікальність цього тренінгу полягає  в тому, що на ньому дві сторони, які знаходяться так би мовити  «по різні сторони барикад» у судовому процесі, мають змогу спільно пройти таке навчання та поспілкуватися як професіонали з проблемних питань.

Серед іншого на відкритті тренінгу йшла мова про необхідність здобувати докази таким чином аби права підозрюваних та обвинувачених не було порушено, також наголошувалося і на стандартах доказування, обґрунтованості підозри, врахування чи неврахування як доказу у суді показів з чужих слів тощо.
Семінар проходить у формі відкритої дискусії. Прокурори та адвокати беруть активну участь у обговоренні актуальних практичних аспектів застосування нового кримінального процесуального законодавства.

Під час семінару обговорено питання допустимості та належності доказів, обов’язку доказування, стандартів доказування, використання угод про визнання винуватості у кримінальному процесі.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *