Закарпатські правоохоронці зупинили вантажівку з деревиною без відповідних документів

деревинаВатажний автомобіль, що перевозив деревину з порушеннями, затримали патрульні поліцейські Мукачева. У ході огляду вантажівки правоохоронці виявили, що частина деревини не має відповідних документів. Про це проінформували в УПП міст Ужгород та Мукачево.

Сьогодні на Берегівській об’їзній дорозі екіпаж патрульних зупинив вантажівку через ненадійне розташування і кріплення вантажу на ній, що становило небезпеку для інших учасників дорожнього руху.

Під час перевірки документів поліцейські виявили, що більше половини деревини не мають відповідних чіпів, а самих стовбурів на 12 одиниць більше, ніж вказано у супровідних документах. До того ж дати на накладних не співпадали. З порушником працюють співробітники національної поліції.

У ГУНП у Закарпатській області зазначили, що з початку 2016 року поліцейські зареєстрували понад 50-ти фактів незаконних порубок. Відповідальність за ці злочини передбачена за ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. А відповідальність за халатність працівників лісгоспу передбачена статтею 367 ККУ (службова недбалість).

Як повідомили у Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, за службові порушення минулого року з лісгоспу звільнили 14 працівників, а 97 були притягнуті до правової відповідальності. Що ж до незаконних вирубок, то вже цього року рейдовими бригадами було виявлено понад 300 кубометрів незаконної лісозаготівлі.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *