Закарпатські правоохоронці припинили спробу незаконного вивезення з території України кольорових металів на 1,7 млн. гривень

контрабанда-металСпівробітники оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області спільно з працівниками Чопського прикордонного загону припинили спробу незаконного вивезення з території України кольорових металів.

Зокрема вилучено 23 000 кг мідних сплавів, орієнтовною вартістю 1 млн 700 тис. грн. Комплекс спільних заходів проведений у рамках операції «Рубіж-2015».

Так, встановлено, що транзитом через територію України перевозились відходи мідних сплавів з Республіки Білорусь до Німеччини.

контрабанда-метал2

При огляді вантажівки в пункті пропуску «Ужгород» було встановлено, що у автомобілі фактично перевозяться мідні сплави, зокрема, мотки такої, що була у користуванні, проволоки та пластини. Разом з тим, згідно митної декларації, при в’їзді на територію України в пункті пропуску «Доманово» Волинської митниці ДФС вказаним транспортним засобом ввозились мідна руда.

Таким чином, є підстави вважати, що вантаж був підмінений на митній території України з метою ухилення від сплати експортного мита  в розмірі 15% від вартості експортованого товару.

Наразі зібрані матеріали скеровано до СУ ФР ГУ ДФС у Закарпатській області для вирішення питання про внесення відомостей про правопорушення до ЄРДР, повідомили у відділі комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *