Categories Економіка

Закарпатські націоналісти вшанували Романа Шухевича футбольним турніром

30 червня 1907 року в м. Львів народився генерал-хоружний, головнокомандуючий Української повстанської армії Роман Шухевич.

1

Постать цієї людини для багатьох українців є героїчною, тому націоналісти різних міст України та поза її межами сьогодні, 30 червня, вшановують пам’ять свого героя. Оскільки, Роман Шухевич є видатним прикладлом не тільки, як борець за волю України, а й, як хороший спортсмент, то закарпатська патріотична молодь вирішила замість гучних промов та виступів вшанувати цю видатну людину футбольним турніром, адже спортивна діяльність є однією з складових руху “Карпатська Січ”, приуроченим до 106-ї річниці з дня народження Романа Шухевича.

 Небо сьогодні подарувало чудову погоду для гри в футбол. Турнір проходив на стадіоні “Авангард”, біля резервного поля ФК “Говерла”. Почались змагання в одинадцятій годині. Команди-учасниці, а таких було шість, були поділені на дві групи – А та Б, відповідно по три в кожній. Команда складалась з п’яти гравців. Боротьба за чемпіонство була присутня в кожному матчі, ніхто з учасників нехотів віддавати перемогу. Отож, в групі А перемогу здобула команда “Квадрат 2”, в групі Б – “Карпатська Січ”. Перед фіналом команди “КС 2” та “Вітязь” розіграли третє місце на турнірі. Перемогу здобула команда “Вітязь” з рахунком 3-0. Фінальний поєдинок видався напруженим та багатим на голи, в запеклій суперечці за чемпіонство “Квадрат 2” обіграв “Карпатську Січ” і став переможцем турніру, рахунок гри 4-3.

 Координатор руху “Карпатська Січ” Тарас Деяк : «Роман Шухевич приділяв значну увагу спорту. Він добре грав у баскетбол, волейбол і футбол, займався бігом, плаванням, лижним та планерним спортом. На Запорозьких іграх 1923 р. у Львові Шухевич зумів поставити рекорди у бігу з перешкодами на 400 м і у плаванні на 100 метрів. Сьогоднішній турнір ми робили для того, щоб показати, що справа Шухевича не вмерла, я думаю, що націоналіст та спортсмен Шухевич хотів би, щоб молодь саме так вшановувала його пам’ять. Ми виступаємо за здоров’я та тверезість нації, за наших героїв та за наше майбутнє! Саме так ми бачимо любов до своєї землі, свого народу та самого себе. Ми запевняємо, що гасло «Спорт – Здоров’я – Націоналізм!» лунатиме на вулицях Ужгорода і всього Закарпаття дедалі частіше».

5 6 7 8 9 10 11 46 1 2 3 4 5

 

 

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *