Закарпатські нардепи вляпалися в халепу (документ)

Закарпатські депутати Верховної Ради України Василь Ковач, Іван Бушко, Михайло Ланьо, Іштван Гайдош і звичайно сумнозвісний Нестор Шуфрич були в числі

148 підписантів,  регіоналів  і комуністів, що звернулися до керівництва Сейму Польщі з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу з боку ОУН-УПА.

Про це йдеться у зверненні народних депутатів Верховної Ради до депутатів Сейму РП та маршала Єви Копач. Серед підписантів регіонали Вадим Колесніченко, Нестор Шуфрич, комуністи Петро Симоненко, Олександр Голуб, Олександр Зубчевський та інші. Всього звернення підписали 148 народних депутатів.

“Просимо вас, депутатів Сейму Республіки Польща, підтримати рішення сенату, визнати Волинську різанину ОУН-УПА геноцидом стосовно польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів”, – йдеться в документі.

На переконання українських парламентаріїв, різне трактування Волинського злочину “вбиває клин між двома країнами”.

“Розвиток зміцнення українсько-польської дружби неможливий, якщо забути пам’ять сотень тисяч ні в чому не винних громадян – білорусів, поляків, євреїв, циган, росіян, українців, всіх тих, хто загинув у Волинській різанині”, – наголошується у зверненні.

Нардепи вважають своєчасною ініціативу поляків з цього питання і зазначають, що через ксенофобські і неонацистські настрої українці не мають можливості дізнатися правду про Волинську трагедію.

“В Україні зростають ксенофобські, антисемітські та неонацистські настрої. Їхні представники вже сьогодні є у Верховній Раді України. Вони активно використовують парламентську трибуну для пропаганди цих поглядів. Все це – результат того, що народ України не знає правди про ті страшні події”, – переконані депутати Ради.

Як повідомлялося, Сенат Польщі 20 червня прийняв заяву  у 70-ту річницю Волинської трагедії, у якій ці події названі “етнічною чисткою з ознаками геноциду”. Також у ній наголошується, що жертвами антипольської акції УПА стали приблизно 100 тис. поляків. На підтримку документа проголосували 55 сенаторів зі 100, 20 висловилися проти.

У МЗС України заявили, що Київ зацікавлений зробити все можливе для того, щоб гідно вшанувати пам’ять жертв українсько-польського протистояння у Другій Світовій війні, однак виступає проти політизації трагічних сторінок історії. Повідомляє Кореспондент.

Волиньволинь2волинь3волинь4

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *