Закарпатські митники виявили зайві 7 тонн лісоматеріалів у поїзді, який їхав до Словаччини

деревина2Порушення митних правил зафіксовано в міжнародному залізничному пункті пропуску «Чоп». Відправником товару зазначалось одне з підприємств Тернопільської області. Згідно з митною декларацією, у вагоні була паливна деревина загальним об’ємом 49,14 м. куб., загальною вагою нетто 42 000 кг.

Працівники митниці прийняли рішення провести контрольне зважування. В результаті встановлено, що вага нетто товару більша на 7 тонн, ніж зазначено в товаросупровідних документах.

Для встановлення обставин Закарпатською митницею ДФС прийнято рішення вивантажити товар та залучити до огляду спеціаліста. В результаті огляду виявлено невідповідність якості, кількості, породи, сортності, коду за УКТЗЕД лісоматеріалів.

З урахуванням експертного висновку, більша частина переміщуваної у вагоні деревини підпадає під дію Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

Враховуючи факт виявленої невідповідності працівниками Закарпатської митниці ДФС направлено лист на адресу Тернопільської митниці ДФС. У наданій відповіді Тернопільською митницею ДФС містились пояснення майстра підприємства, який є відповідальною особою за відвантаження деревини у вагон.

Майстер вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу як підставу для митного оформлення в режимі «експорт» партії лісоматеріалів документів, що містять неправдиві дані.

На підставі статті 511 Митного кодексу України за протоколом про порушення митних правил вилучено лісоматеріали вартістю понад 33 тис. грн.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *