Закарпатські міліціонери викрили шахрайку

телефонПід приводом зателефонувати, 23-річна зловмисниця заволоділа мобільним телефоном 18-річної студентки. Однак порадіти чужому добру правопорушниці завадили працівники карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції.

Днями із заявою до міліціонерів Ужгорода звернувся 18-річна місцева жителька, студентка одного з навчальних закладів обласного центру. Дівчина повідомила, що невідома жінка шахрайським шляхом, під приводом здійснення дзвінка, заволоділа її дорогим мобільним телефоном.

З’ясувалося, що подія сталася близько 19.30 год. біля будинку за місцем проживання дівчини. Там до потерпілої підійшла незнайома жінка та попросила мобільний телефон: мовляв, терміново потрібно зателефонувати. Довірлива юнка погодилась допомогти, адже ні сном, ні духом не думала, що шахрайка накиває п’ятами разом із її мобільником…

 

Невдовзі працівники карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції знайшли «позичальницю» мобілки. Ласою до чужих речей виявилася 23-річна ужгородка.

 

Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадськими роботами на строк до 240 годин, виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Шановні ужгородці та гості міста! Ні в якому разі не давайте свої речі незнайомим особам, особливо дорогі мобільні телефони. Адже вони особливо приваблюють зловмисників. Якщо відносно вас або ваших рідних було скоєно злочин, не баріться, терміново повідомляйте на «102», або зверніться до міліції. Ваше повідомлення допоможе оперативно знайти злочинця.

 

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *