Закарпатські аферистки обкрадають літніх людей

бабаОстаннім часом у краї почастішали випадки, коли невідомі зловмисники обкрадають літніх людей, користуючись їхньою довірливістю. Аби ввійти в довіру до своєї жертви, шахрайки представляються працівниками Пенсійного фонду…

У Берегівський райвідділ міліції днями зателефонувала жителька Берегова й розповіла про халепу, в яку втрапила її знайома-пенсіонерка. Обідньої пори в квартиру самотньої 82-річної бабусі зайшли дві незнайомі жінки, які назвалися працівницями Пенсійного фонду. Заговоривши зуби господині, у момент, коли та вийшла з кімнати, злодійки викрали з шафи спальної кімнати гроші в сумі 1000 гривень. Пропажу грошей бабуся виявила вже пізніше, про що розповіла своїй знайомій, а та зателефонувала в міліцію.

Того ж дня з аналогічною заявою в міліцію звернувся й 82-річний житель Берегова. Кількома годинами перед тим у нього теж побували дві псевдо-працівниці Пенсійного фонду, після візиту яких з квартири зникло тисячу гривень.

Схоже, в обох випадках діяли одні й ті ж зловмисниці. За скоєння крадіжок міліція розшукує двох смаглявих жінок віком 25-35 років. В одної світле волосся, в іншої-темне, були одягнені в спортивні костюми темного кольору.

Якщо вам щось відомо про цих шахрайок, або ви чи ваші родичі стали їх жертвою, негайно звертайтесь в міліцію. Чим швидше надійде необхідна інформація, тим більше шансів викрити аферисток.

Водночас правоохоронці вкотре застерігають громадян, особливо людей літніх, які проживають самотньо: не впускайте в свої оселі сторонніх осіб, ким би ті не називалися і що б не пропонували. Якщо ж у під′їзді вештаються підозрілі особи, негайно повідомляйте про них у міліцію.

 

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *