Закарпатське село матиме відеоспостереження

Село Ільниця за кількістю населення найбільше село у районі, а відповідно, кількість злочинів тут більша, ніж в інших населених пунктах району. Узв»язку з цим начальник райвідділу Микола Куриця та районний депутат полковник міліції у відставці Іван Клим ініціювали встановити у селі відеокамери спостереження. При затвердженні сільського бюджету на 2014 рік це питання було на розгляді сільських депутатів, а тому сільський голова Віктор Симканинець запросив ініціаторів на сесію, щоб вони пояснили, для чого потрібні відеокамери у селі.

ільниця

У своєму виступі Микола Куриця повідомив, що з початку нового рокуІршавським райвідділом зареєстровано на території села 52 заяви та повідомлення громадян, із яких у 16 випадках відкрито кримінальні провадження. Протягом січня-лютого на території села скоєно 5 крадіжок, 1 хуліганство, спричинено 7 тілесних ушкоджень. Крім цього він нагадав присутнім, що у  минулому році на відрізку дороги між селом Ільниця там.Іршава було скоєно 6 дорожньо-транспортних пригод, з них 3 із смертельними наслідками.

Загалом же рівень злочинності в селі значно зменшився, усі резонансні злочини розкрито. Жодне звернення не залишається без реагування міліції. Однак якщо б у селі був встановлений відеонагляд, то кількість скоєних злочинів була б набагато менша. А особливо це стосується встановлення осіб, які скоюють дріб’язкові правопорушення. Переважно ці правопорушення скоюються в нічний час, коли на вулицях села мало людей, а тому запис відеокамер у цьому питанні надав би відчутну допомогу як правоохоронцям, так і мешканцям села.

Депутати сільської ради дану пропозицію підтримали і пообіцяли з бюджету села  виділити певні кошти для придбання  частини обладнання.

Сільський голова Віктор Симканинець відзначив співпрацю дільничних інспекторів міліції Василя Палюха та Юрія Велегана з активом села.

Не обійшли сільські депутати й останні події в Україні, було задано чимало запитань начальникові районної міліції.

Присутній на сесії депутат райради полковник міліції у відставці Іван Клим наголосив присутнім, що міліція у будь-якому випадку повинна бути поза політикою і виконувати свої функції згідно закону.

На закінчення свого виступу перед сільськими депутатами підполковник Микола Куриця наголосив, що боротьба зі злочинністю, зміцнення правопорядку на селі залежать від спільних дій органів місцевої влади та самоврядування, правоохоронних органів та селян.

Віта Горзов
Іршавський РВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *