Закарпатська влада відреагувала на неподобства у військовій частині Мукачева

1283Після публікації у виданні “Трибуна” В Мукачеві військові виведені з АТО живуть в нелюдських умовах 

влада змушена була звернути увагу на проблему. Спочатку нардеп Віктор Балога, а потім і керівники Закарпатської області звернулися до Мінстерства оборони з проханням вирішити питання життєдіяльності військової частини, що дислокується у Мукачеві. Про це інформує прес-служба Закарпатської ОДА

У середу, 5 жовтня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Василь Губаль разом з головою облради Володимиром Чубірком відвідав військове містечко в Мукачеві, де на території старої частини розміщені передислоковані солдати.

Голова облдержадміністрації оглянув приміщення частини і поспілкувався з військовими. Враховуючи і те, що певна інформація підпадає під статус воєнної таємниці, керівник області відмовився коментувати умови, в яких перебувають військові. «Я залишаю це Міністерству оборони… Але ми – українці і ми – закарпатці. І ми розуміємо, що перед військовим відомством стоять надвеликі задачі, й, зі свого боку, постараємося допомогти цьому містечку, де зараз розміщені, де перебувають між передислокуванням солдати, чим зможемо».

Під час робочої розмови ішлося про надання будівельних матеріалів для облаштування потрібної солдатам інфраструктури, забезпечення певними речами тощо. Водночас голова ОДА просить військових долучитися до облаштування містечка – роботою, власними руками. У п’ятницю керівник області з представниками відповідних служб ще раз відвідає частину, щоби конкретизувати допомогу.

А вже до кінця дня середи, 5 жовтня, буде підготований лист до Міністерства оборони, Штабу АТО, Президента України від імені голови облдержадміністрації і голови облради, в якому викладуть бачення стану військового містечка та попросять звернути увагу на умови, в яких дислокуються солдати в Мукачеві та допомогти в їх покращенні та забезпеченні потреб.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *