“Закарпатгаз” відсудив у підприємця з Виноградова 153 тис. гривень

судЗа малим не дворічна судова епопея ПАТ «Закарпатгаз» та ТОВ «Колесо», зареєстрованого за адресою м. Виноградів вул. Персикова, 160, завершена.

Господарський суд Закарпатської області за повторного розгляду справи виніс рішення, згідно з яким повністю задовольнив вимоги газопостачального підприємства до споживача-юридичної особи, стягнувши суму завданих ПАТ «Закарпатгаз» збитків у розмірі понад 153 тисячі грн. та більш ніж 3 тисячі витрат зі сплати судового збору.

Перевіркою, проведеною працівниками ПАТ «Закарпатгаз» 16 березня 2013 року у згаданому товаристві з обмеженою відповідальністю, було виявлено факт порушення вимог Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу»: несанкціонований, без укладання відповідного договору, відбір природного газу шляхом самовільного під’єднання до системи газопостачання кількох газових приладів та неопломбованого лічильника з показником відбору газу у кількості 7118 куб. м. Крім цього, 17 квітня 2014 року представниками ПАТ «Закарпатгаз» та ТОВ «Колесо» в складі комісії було здійснено обстеження підземного газопроводу середнього тиску за місцем реєстрації споживача-юридичної особи. Цим обстеженням виявлено врізку в зазначений газопровід, що вела до газового стояка, який належить ТОВ «Колесо», і знаходилася під тиском. Керівник споживача-юридичної особи Юрій Д. підтвердив, що врізка була здійснена з метою газифікації АЗС, яка належить ТОВ «Колесо».

Зазначена справа розглядалася судами неодноразово. Після скасування прийнятих у ній судових рішень, постановою Вищого господарського суду України від 21 жовтня 2014 року справу було направлено на новий розгляд до суду першої інстанції. При повторному її розгляді Господарський суд Закарпатської області виніс рішення задовольнити позовні вимоги ПАТ «Закарпатгаз» до ТОВ «Колесо», стягнувши суми завданих збитків та витрат зі сплати судового збору в загальному розмірі понад 156 тисяч грн., – прокоментував інцидент начальник юридичного управління товариства Йосип Пшевлоцький. – За фактом крадіжки природного газу Виноградівським РВ УМВС України в Закарпатській області внесено відомості до ЄРДР. Проводиться досудове розслідування. Тож скільки, як кажуть, мотузочці не витися, а кінець буде: за вкрадене голубе паливо таки доведеться заплатити.

Довідка: Станом на липень 2015 року у провадженні УМВС України в Закарпатській області знаходиться майже 30 кримінальних справ за фактами нанесення збитків ПАТ «Закарпатгаз» внаслідок несанкціонованого споживання природного газу та втручання в роботу засобів вимірювальної техніки. Загальна сума заборгованості перед ПАТ «Закарпатгаз» за такими кримінальними провадженнями становить понад 1,5 млн. грн. Наразі суми завданих збитків не відшкодовано.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *