Закарпатець судитиметься з державою (ФОТО)

йовді3Мешканець селища Солотвино, що знаходиться в зоні екологічної катастрофи Юрій Йовді бореться за справедливість, адже його житло зруйноване в результаті діяльності Солотвинського солерудника. Сьогодні він відвідав наметове містечко акції “Закарпаття без Балог” і поспілкувався з організаторами акції.

Пан Юрій каже, що побудувався до того, як в його мікрорайоні розпочали добувавати сіль, в результаті діяльності шахти №9, стіни будинка тріснули немов іграшкові і в любий момент жило може впасти. Зі страху жінка покинула обійстя і пішла жити до доньки, а господар ходить по різним інстанціям, шукаючи вироду з катастрофічної ситуації.

Нещодавно для таких, як він держава побудувала ціле містечко поблизу села Теребля але солотвинці туди йти не хочуть. По-перше будиночки зроблені неякісно, а по-друге документи на власність ніхто не дає – живи до певного часу, а потім як Бог дасть.

Зараз Юрій Йовді готується подати до суду на державне підприємство, котре позбавило його даху над головою і готовий дійти до Європейського суду.

Павло Федака

 

йовді4 йовді2 йовді5 йовді

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *