За вихідні на митних постах Закарпатської митниці ДФС припинено дві спроби тютюнової контрабанди

контрабандаПротягом вихідних на митних постах «Тиса» та «Вилок» Закарпатської митниці ДФС припинено дві спроби переміщення тютюнових виробів через митний кордон України. Обидві спроби намагались реалізувати громадяни України на транспортних засобах «AUDI A6» чеської та «MERCEDES-BENZ 280E» української реєстрації.

Для проходження митного контролю в обох випадках співвітчизники обрали «зелений коридор».

Громадянин, що заїхав на митний пост «Тиса», автомобілем «AUDI A6», при усному опитуванні заперечив наявність будь-яких товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

Інший громадянин, що мав намір перетнути митний кордон на митному посту «Вилок», транспортним засобом «MERCEDES-BENZ 280E», заявив, що перевозить дерев’яні дошки для виготовлення сходів та повідомив, що жодних прихованих від митного контролю товарів не переміщує. Дошки, які перевозив громадянин виготовлені шляхом повздовжнього склеювання дерев’яних рейок. Частина дерев’яних дощок, які перевозив громадянин знаходилась у багажному відсіку, а частина в салоні автомобіля.

На підставі наявності ознак облаштування товарів, транспортних засобів спеціально виготовленими сховищами або використання інших засобів чи способів, що утруднюють виявлення товарів – прийнято рішення провести поглиблений митний огляд.

В ході здійснення поглибленого митного огляду «AUDI A6», виявлені приховані від митного контролю 250 пачок цигарок вітчизняного виробництва, з акцизними марками України, торгових марок «L&M LOFT», «L&M FINECUT», «BOND». Тютюнові вироби були приховані у порожнині паливного баку автомобіля в герметичних вакуумних поліетиленових упаковках. Згідно з маркуванням вартість цигарок – 3250 грн.

Водночас під час огляду «MERCEDES-BENZ 280E» в дерев’яних дошках виявлені приховані від митного контролю 2950 пачок тютюнових виробів вітчизняного виробництва без акцизних марок України: «LIFA STRAWBERRY SUPER SLIM», «LIFA MENTHOL SUPER SLIM», «COMPLIMENT 3 SUPER SLIM». Вартість цигарок встановлюється. Для приховування сигарет дошки були попередньо розрізані поздовжньо на шість частин, в них були виготовлені спеціальні пази під розмір сигаретних пачок, в подальшому всі частини склеєні, таким чином, щоб дошка виглядала, як готовий виріб.

Таким чином, громадяни вчинили дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, з використанням спеціально виготовлених тайників.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

На підставі статті 511 Митного кодексу України за складеними протоколами про порушення митних правил вилучено «Audi A6», цигарки та дерев’яні дошки.

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *