За вчора на водоймах Закарпаття потонули двоє юнаків

водолазПерше повідомлення надійшло в оперативно-рятувальну службу області о 10:00. У річці Тиса між населеними пунктами Тячів та Буштино було виявлено тіло людини. На місце виклику негайно прибуло чергове відділення  Державної пожежно-рятувальної частини – 8  м. Тячів Управління ДСНС України в області. Через крутий берег,  для вилучення потопельника з води, рятувальникам довелося використовувати спеціальне спорядження. Згодом з’ясувалося, що загиблий мешкав у с. Яблунівка сусіднього Хустського району. Напередодні ввечері він разом  з товаришами пішов відпочивати на річку. Обставини загибелі 19-річного молодика з’ясовують правоохоронці.

Друга трагедія розігралася пообідньої пори в селі Кленовець, що на Мукачівщині. На території місцевого озера потонув 16-річний юнак, мешканець с. Руське цього ж району. Про це в оперативно-рятувальну службу області повідомили о 17:30.

На місце трагедії поспішила група водолазно-рятувального відділення м. Ужгород  аварійно-рятувального загону спеціального призначення у складі чотирьох чоловік. Прибувши на озеро, водолази, яким показали приблизне  місце утоплення людини, визначили орієнтовний квадрат пошуку та почали обстеження ґрунту водойми. Водолазні роботи ускладнювалися поганою видимістю під водою.

Правда, професіоналам  знадобилося 15 хвилин, щоб за допомогою спеціального спорядження знайти в озері та вилучити тіло загиблого. Потопельника було знайдено в 40 метрах від берега на глибині 4 метрів.

Пізніше з’ясувалося, що хлопець разом з ріднею та друзями активно відпочивали на березі водойми. До слова, дане озеро необлаштоване для масового відпочинку на воді, хоча місцеві мешканці його активно використовують для цього. Як розповіли очевидці, 16-річний юнак, пірнувши з дерев’яного понтону, почав кликати на допомогу, а потім зник з поля зору інших відпочивальників. Останні кинулися йому на допомогу, але всі спроби врятувати хлопчину, виявилися марними. Тоді люди почали телефонувати до служби порятунку «101».

Детальні обставини справи з’ясовують фахівці.

З початку року на водних об’єктах Закарпаття вже потонуло 33 людини. Це на 13 випадків більше ніж за аналогічний період минулого року.

Щоб відпочинок на воді був радісним, приємним,  а головне – безпечним, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до всіх громадян з турботою та проханням: відпочиваючи, дотримуватися заходів безпеки. Шановні громадяни, цінуйте власне життя, бережіть життя своїх дітей, не нехтуйте застереженнями. Пам’ятайте, що від зневажливого ставлення до правил безпеки на воді може статися непоправне лихо.

У ДСНС України у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *