За останню добу в лісах Закарпаття виникло три пожежі

пожежа-ліс3Три пожежі в лісових масивах за добу ліквідували закарпатські пожежники, повідомили в Управлінні ДСНС у Закарпатській області. У всіх випадках горіла лісова підстилка, а також суха трава й чагарники.

Перший випадок зафіксували в с. Сімер Перечинського району. Об 11:30 до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення про загорання сухої трави на території філії «Перечинське лісове агропромислове господарство». Пожежу ліквідовували вогнеборці 1-ї державної пожежно-рятувальної частини спільно з працівниками лісгоспу. Внаслідок загорання вогонь знищив суху траву, чагарники та лісову підстилку на площі 3,5 га.

Того ж дня о 16:00 до служби порятунку повідомили про пожежу, яка виникла в лісі поблизу військового полігона с. Крива Хустського району на території ДП «Виноградівське лісове господарство». Загорання ліквідували силами працівників держлісгоспу. Вогонь встиг знищити лісову підстилку на площі 1,5 га.

Ввечері 26 березня трапилася пожежа на території ДП «Великобичківське лісомисливське господарство». Відповідне повідомлення надійшло до оперативно-рятувальної служби о 20:45. Для гасіння полум’я задіяли бійців державного пожеж-рятувального поста смт Великий Бичків, яким допомагали лісники та місцеве населення. Внаслідок пожежі згорів 1 га лісової підстилки.

Окрім вищезгаданих випадків, протягом 26 березня на території Закарпаття виникло 11 загорань сухої рослинності. Під час цих подій було знищено більше 10 га сухотрав’я й чагарників. Найбільше подібних пожеж – три випадки – сталося в Ужгороді й прилеглому до нього районі. По два загорання трави зафіксували у Мукачівському, Хустському та Рахівському районах.

У ДСНС України у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *