За останні два місяці 16 ужгородців отруїлися грибами

грибиЗа останні 2 місяці в Ужгородську міську клінічну лікарню з отруєнням грибами госпіталізовано 16 чоловік. Більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки.

Так, за період з 8 вересня по 29 жовтня 2014 року в Ужгородську міську клінічну лікарню з діагнозом «Отруєння грибами» середньої ступені важкості було госпіталізовано 16 чоловік у віці від 20 років до 82 років, серед хворих — 9 жінок та 7 чоловіків.

У 2-х постраждалих отруєння викликано після вживання грибів, схожих на їстівні сироїжки, які збиралися у лісі в районі с. Оноківці.

У 2-х людей отруєння викликано після вживання грибів, схожих на їстівні парасольки, які збиралися у лісі в районі с. В. Лази.

У 12-ти отруєння викликано після вживанням грибів, схожих на їстівні гливи. Одинадцять людей вживали гриби, які збиралися у лісі в районі с. Худлево та с. Ляхівці (2 км від с. Худлево) та одна людина вживала гриби, які збиралися у лісі в районі с. Кібляри.

У зарубіжних країнах отруєння дикорослими грибами трапляються рідко, оскільки люди майже не збирають грибів у лісах. Тож, щоб бути спокійним за себе і свою родину, краще споживати печериці та гливи, вирощені штучно, повідомляє головний спеціаліст Ужгородського міськрайонного управління ГУ Держсанепідслужби у Закарпатській області Л.В.Коломоєць.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *