За два тижні ліквідують незаконні забудови на ужгородській Радванці

 

Сьогодні мер міста Віктор Погорєлов разом з комісією відвідав циганський табір на Радванці, де заявив, що вони повинні очистити перекриту вулицю Тельмана протягом доби.

О 17.00 відбулася закрита  комісія  в Ужгородській міській  раді для обговорення цих подій між міською владою та ромськими громадськими лідерами.

цигани

На засідання були запрошені представники міліції, прокуратури, санепідслужби, газового господарства, МНС та керівники ромських спільнот, які представляють інтереси ромів по вул. Тельмана, Гранітна, Прикордонна загалом в районі Радванка.

Одним із головних питань, котре обговорювалися на комісії, є проблема самовільного будівництва в районі Радванка та створення стихійних сміттєзвалищ ромами. Вздовж та на самій протипаводковій дамбі представники ромської національності продовжують самовільно споруджувати житло. Їхня діяльність супроводжується частковим руйнуванням дамби, що може призвести до трагічних наслідків в разі прориву, під час сильного паводку.

Ось, що заявив ромський громадський активіст Едуард Балога на своїй сторінці у Фейсбук : «Події сьогоднішнього дня відзначились небаченою жорстокістю і категоричністю з боку Ужгородського  міського голови. Варто відмітити, що офіційно було запрошено тільки Золтана Адама. Але останній зрозумів, що проблема повинна вирішуватись всією общиною і передав інформацію про зустріч Мирославу Горвату, Йосипу Адаму та Олександру Лацко.»

За словами Едуарда Балоги, Віктор Погорєлов серйозно налаштований на ліквідацію незаконних забудівель,оскільки ті, на його думку, переросли допустимі межі.

погорєлов2

Адам Йосип отримав конкретне запитання, чому у мікрорайоні Радванка ведеться незаконна забудівля участку дамби. Відповідь була проста – «іншого варіанту для ромів не має». Після чого Йосип Адам отримав доручення розібратись хто з ромів є місцевим, а хто ні. Віктор Володимирович обмежив доручення терміном 14 днів.

 

Ромські лідери зазначають, що всіма законними методами відстоюватимуть інтереси своєї меншини. Ромський громадський активіст Мирослав Горват також додав, що він разом з іншими ромськими активістами зробить все можливе, щоб зберегти існуючі поселення ромів.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *