За добу прикордонники затримали на Закарпатті кілька груп нелегалів

нелегалиДержавна прикордонна служба України продовжує вживати комплекс заходів з метою протидії нелегальній міграції.

Так, тільки за добу, співробітники Держприкордонслужби затримали на кордоні з Угорщиною 4 групи незаконних мігрантів з Афганістану, Бангладеш, Нігерії, Сомалі та Іраку.

Одну з груп виявили на ділянці відділу «Саловка» прикордонники Чопського загону за допомогою тепловізійних пристроїв. Після отримання інформації про рух 14 невідомих осіб прикордонні наряди відразу висунулися на ділянку кордону з метою недопущення незаконного перетину державного кордону. У результаті відпрацювання оперативних заходів горе- мандрівників затримали. У ході фільтраційних заходів стало відомо, що 12 з них є громадянами Афганістану, а ще двоє – Бангладеш і Нігерії. До кордону вони не дійшли 400 метрів.

Ще три групи нелегальних мігрантів виявили та затримали прикордонники Мукачівського загону. Так, прикордонний наряд відділу «Косине» поблизу лінії кордону затримав 7 осіб без документів. З їх слів, усі вони вихідці з Афганістану. Крім того прикордонники відділу «Горонглаб» цього ж загону також запобігли спробі незаконного перетину кордону.

При появі правоохоронців 4 невідомих відразу намагалися втекти, тому з метою припинення правопорушення прикордонний наряд був змушений зробити попереджувальні постріли вгору. Двоє затриманих виявилися громадянами Іраку
та ще двоє із Сомалі та Афганістану.

Також персонал відділу прикордонної служби «Лужанка» вчора затримав 3 громадян Сомалі.

Усіх затриманих доставлено в пункти тимчасового тримання. Подальшу долю незаконних мігрантів вирішуватиме суд, – пише Держприкордонслужба України.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *