З нагоди Дня художника в Ужгороді проведуть благодійний мистецький ярмарок

КузьмаВ Ужгородському прес-клубі відбулося засідання з нагоди відзначення Дня художника та проведення в Ужгороді благодійної  виставки – ярмарку, аукціону “Митці Закарпаття – захисникам Вітчизни”.

Борис Кузьма, голова обласної організації Національної спілки художників України, заслужений художник України,  розповів, що в Ужгороді щороку у другу неділю жовтня проводиться обласна вставка, де представляються твори художників обласної та інших спілок, а також непрофесійних художників. Після того висуваються кандидати на обласну премію ім..Й.Бокшая та А. Ерделі. «Мистецькі твори представляються в основних напрямках: живопис, скульптура, графіка та декоративне-прикладне мистецтво. Цього року виникла ідея провести на базі виставки з нагоди Дня художника  Мистецький ярмарок, – каже Борис Кузьма. – Завдання –  максимально сприяти пропаганді закарпатської школи живопису, проведенню мистецьких акцій та свят».

За словами Бориса Кузьми, крім того художники хотіли б допомогти своєю творчою працею військовим. Тому половину коштів з мистецького ярмарку, де відбудеться аукціон перерахують на потреби закарпатського батальйону. 50% за роботу повернеться автору, 50% йде на потреби військових.

Юрій Глеба, начальник управління культури Закарпатської ОДА, заслужений працівник культури, додав, що управління культури підтримало ідею провести таку акцію. «Ми вирішили розділити у часі заходи: 9-е жовтня (відкриття о 12.00 в художньому музеї) присвячуємо виставковій діяльності – відбудеться три виставки в різних залах: художній музей, галерея «Ужгород» та етнографічний музей,- каже Юрій Глеба. –  10-11 жовтня буде віддано благодійному ярмарку і управління культури долучилося до цього. Для відвідувачів благодійної ярмарки будуть працювати і мистецькі колективи Ужгорода. Інформацію про зібрану суму  буде оприлюднено зразу по закінченню ярмарку».

Франціск Ерфан, директор обласного художнього музею імені Й.Бокшая зауважив, що цього року тематика обласної художньої виставки не стандартна – про осінь, а носить назву “Закарпатські митці – захисникам вітчизни». «Події, які відбуваються вносять корективи», –  каже директор музею.

uzhgorod.in.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *