Categories Новини

Яценюк заступився за молодшого Балогу

Павло БалогаКерівники фракцій у ВР домовились доопрацювати закон щодо перевиборів на 7 округах. Його буде доопрацьовано, тому розгляд перенесено на наступний тиждень.

Керівники фракцій і спікер Володимир Рибак погодились з пропозицією опозиційних фракцій, яку виголосив Арсеній Яценюк з трибуни.

“Ми з керівниками 5 фракцій домовилися створити робочу групу. Крім урядового закону є ще один проект Балоги. Попрацюють, напрацюють і на тому тижні ми розглянемо ці проекти”, – сказав Рибак.

Перед цим Яценюк заявив, що проект має унеможливити фальсифікації на виборах та усунути механізм незаконного відбирання мандатів  у мажоритарників.

“Шановні депутати-мажоритарники, якщо цей законопроект від уряду буде прийнятий, це означає, що в будь-який день, будь-який рік будь-який суд може винести рішення як були незаконно винесені рішення  щодо Домровського та Балоги і навіть через 2 чи навіть 3 роки ваших повноважень, у вас можуть забрати мандат депутата ВР”, – заявив він.

“Тому ми вважаємо за необхідне прийняття спільного закону, який унеможливить факти фальсифікацій, механізм незаконного відбирання мандатів у депутатів ВР і маніпулювання судовими рішеннями. І по-третє, він має поставити крапку у порядку  призначення будь-яких дострокових виборів, в тому числі і в тому випадку, коли з тих чи інших обставин неможливо встановити результати виборів”, – наголосив Яценюк.

УП

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *