Categories Новини

“Якби не голови, вбивство судді вже би списали на всяких наркоманів” – Москаль

москальДепутат, генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль не вірить у те, що затримано підозрюваного в убивстві харківського судді Володимира Трофимова та членів його родини.

Про це він заявив “Коментарям“, коментуючи заяву міністра МВС Захарченка про основну версію вбивства і затримання одного з підозрюваних у причетності до вбивства.

“Це відволікаючий маневр. Буквально сьогодні вранці я розмовляв з Харковом, нічого немає”, – сказав Москаль.

“Це все піар – про якихось наркоманів, про “когось шукають”, “у когось знайшли монети”, “хто міняв їх на наркотики”. Кого затримали з Донецька? За наркотики? Можливо. Затримують щодня сотнями, але не за вбивство”, – додав він.

За словами Москаля, будь-яка розсудлива людина після такої заяви міністра поставить запитання: “а де голови?”.

“Тому міліції спочатку потрібно знайти голови (убитого судді та членів його родини). А потім уже рапортувати про свої успіхи”, – переконаний він.

“Якби не голови, вони (міліціонери) б уже списали на всяких наркоманів, уже би були явки з повинною і т.п.”, – вважає Москаль.

При цьому, зазначив він, незважаючи на неодноразові пропозиції народних депутатів, генералів міліції про надання допомоги в розкритті цього резонансного злочину, в МВС їх так і почули.

Водночас керівництво країни вимагає від МВС якихось результатів діяльності, тому й з’являються подібні заяви Захарченка, додав Москаль.

Раніше голова МВС повідомив, що зараз у слідства залишилася практично одна версія вбивства Трофимова: суддю вбили через його розмаїту колекцію.

За словами Захарченка, коло осіб, які можуть бути причетні до злочину, звузилося до декількох людей і хоча “оголошення про підозру їм поки не вручили, але один, житель Донецької області, уже затриманий”.

15 грудня 2012 року в Харкові були знайдені обезголовлені тіла судді Володимира Трофимова та трьох членів його родини.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *