Як “Закарпатгаз” дурить мешканців Іршавщини (ФОТО)

На Іршавщині працівники газового господарства  під приводом заміни лічильника, списують на людей тисячі кубиків газу.

Ця проблема стосується особливо людей сільської місцевості, у яких старий котел, старе газове обладнання. Громадянам одному із сіл Іршавського району працівники газового господарства  під кінець зимового періоду вирішили у терміновому порядку зняти лічильники для перевірки. Найбільше від їхньої «весняної акції» постраждали пенсіонери, яким не було доведено, умови використання газу без лічильників.

Таким чином зараз люди змушені сплачувати за газ, який вони не використали.  У березні місяці на Закарпатті на вулиці було тепло, майже +20С рідко у кого у житловому будинку  був включений газ. Однак газове господарство цим скористалось  та прикрилось Постановою КМУ від 09.12.1999року №2246 і  перекрили за рахунок стареньких свої борги, тобто при нарахуванні оплати за березень місяць споживачі газу оплатили більше за 10 днів без лічильника, чим за 20 днів з лічильником. Тим більше при розрахунках взято середній показник за зимовий період, а не середньомісячний, як вказано у постанові КМУ. Майже кожний селянин у якого було знято лічильник для перевірки  подарував газовому господарству  150-180грн кожний, але є суми і набагато більші.

Прикро те, що у дану проблему ніхто не бажає вникати із працівників газового господарства. Люди звертались по місцю проживання, за телефоном, який був вказаний на квитанціях про оплату. Однак на проводі  в Іршавській філії «ЗАКАРПАТГАЗ»  із людей сміялись і казали; «Що Ви хочете? Так Ви грілись, а тепер платіть!  …..»

Розчаровані люди такою відповіддю, звернулись до ПАТ «ЗАКАРПАТГАЗ», але там не краща ситуація. Потрібно було майже два тижні, щоб отримати відповідь на скаргу.  Це було, щось із чимось. Людині, якій було доручено розглянути скаргу, у телефонну трубку кричала, заученими  фразами, що їй вже набридло всім пояснювати, то пропонувала звертатись за іншим телефоном, то її на робочому місці не було і її колеги шукали.  В результаті довелось вже скаржитись вищому начальству цієї працівниці, але  суть скарги так ніхто із них і не розглянув, а просто відписались стандартною відповіддю, де зробили виписку із  Постанови КМУ і запевнили, що вони все правильно порахували.

З цього слідує думка, для чого працівники газового господарства, так часто знімають газові лічильники для перевірки. Люди самі здогадаються, щоб споживачів газу у черговий раз обманути і зідрати з них останню копійчину.  Так, що рекомендую, коли до Вас прийдуть працівники газового господарства, краще хай всі газові прилади, які є у Вашому будинку вони опломбують у присутності свідків, так як халепи Вам не оминути.

Таке відношенню до людей,  звісно бажає кращого. Адже селяни майже по всіх селах Закарпаття самотужки проводили газ до своїх будинків, хто мав можливість дав гроші, хто  працював, копав канави у морозі. Люди за свій рахунок будували сільські газопроводи, які наразі стали власністю багатих людей. Вони просто відібрали від людей те, що їм по праву належить за безцінь.  Навіть тепер, якщо потрібно десь провести ремонтні роботи сільських газопроводів, то вони відносяться до цього зневажливо, після себе залишають ями, пошкоджене дорожнє полотно. Працівники газового господарства не враховують, що після них цими дорогами будуть їздити та ходити люди. Будьте обережні, і не давайте себе обманути працівникам газового господарства.

Михайло Черничко, Іршавський район
канава2канава канава3

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *