Categories Різне

Як в Тячеві кіно знімали

знімальна-групаНещодавно спокійне життя містечка порушила незвична подія – тут відбулися зйомки художнього фільму під інтригуючою назвою «Місто Ангела». Ідея прославити рідне місто на екрані належить відомому кінорежисеру та юристу, тячівцю В’ячеславу Бігуну.
Хоч географія зйомок не обмежувалася тільки райцентром, основні події фільму було відзнято у Тячеві. Над цим працювала знімальна група з п’яти майстрів кіносправи. Щоб підкреслити автентичність цього кіно, виконавців головних ролей організатори вирішили обрати саме серед мешканців Тячівського району. Так, скажімо, Ангела зіграла Євгенія Бобрушко з Руського Поля. Хоча, як зазначає відеооператор та виконавчий продюсер фільму Василь Крулько, на кастингу вистачало бажаючих спробувати себе у кіно навіть з інших областей:
– Прийшло близько п’ятдесяти чоловік, з яких і обрали п’ятьох, які зіграють головні ролі. Ми були приємно вражені, як багато є на Тячівщині талановитих людей, і визначитися з вибором було непросто. До того ж, з самого початку фільм мав бути документальним, але потім ми з режисером подумали, що такий жанр може бути цікавий тільки для самих тячівців, а динамічний сюжет художнього фільму викличе інтерес у значно більшої глядацької аудиторії.
зйомки-Тячів
Різнопланові сцени з життя тячівців, які зображено у фільмі, об’єднує спільна художня деталь – у кожній з них присутній Ангел, який навчає людей істин добра та оберігає від нещасть. Місто, де збуваються мрії, – саме таким відкривається Тячів для ще одного героя фільму – іноземця-туриста, якого зіграв етнограф, дослідник закарпатського фольклору, американець Шон Вільямс. Любов, довіра, щирість, непередбачувані повороти долі і чарівні закарпатські краєвиди – все це можна буде побачити у «Місті Ангела». На запитання, з якими труднощами доводилося стикатися під час зйомок, Василь відповідає:
– Процес цей доволі клопітний і треба враховувати чимало різних нюансів. Хоч погода нам і сприяла, але у приміщенні знімати було важко, стояла надзвичайна спека не тільки від нагрітих сонцем стін, а й від освітлювальної апаратури, з якою доводилося працювати. Хоч кінозйомка не є для мене незвичною справою, але завдяки роботі зі справжніми професіоналами я навчився застосовувати на практиці всі ті теоретичні знання, які маю. От, скажімо, непросто було зняти сцену, коли Ангел рятує хлопчика, який, граючись, вибігає на дорогу просто під колеса автомобіля. Доводилося окремо знімати їзду і гальмування автівки, окремо те, як біжить за м’ячем дитина, щоб уникнути небезпеки реальної аварії. Потім ці окремі кадри будуть «доклеюватися» один до одного, а це також вимагає додаткових навичок та зусиль.

Загалом, зйомки фільму проходили упродовж п’яти днів. За словами відеооператора, працювати доводилося практично цілодобово, але оскільки команда зібралася хороша, то і робота приносила задоволення:

– І актори, і знімальна група одразу, як кажуть, спрацювалися, всі прислухались одне до одного та розуміли з півслова. Хотів би висловити особливу подяку меценатам  нашого фільму – Тячівській міській раді та міському голові Іванові Івановичу Ковачу, нересницькому підприємцю Михайлові Томишинцю, а також персоналу тячівського готелю «Оксана» за підтримку та сприяння. Можна сказати, що найважчу частину роботи успішно виконано, і наразі плануємо братися за монтаж фільму.

Через два тижні в Інтернеті, на великому екрані в центрі Тячева та у місцевому кінотеатрі ім. Тараса Шевченка глядачам буде доступний трейлер «Міста Ангела», а ближче до нового року фільм можна буде подивитися у кінотеатрах країни.

Олена Павлюк
tyachiv.com.ua

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *