Власник відомого на Закарпатті готелю затримав озброєного грабіжника-рецидивіста

Минулої ночі в Закарпатті відбулася кримінальна подія, яка може стати найбільш резонансною за останній час – пограбування відомого готелю під Ужгородом, яке мало продовження у вигляді стрілянини, а закінчилося затриманням одного з нападників.

Причому, затримав його сам власник закладу.

Представники правоохоронних органів прибули на місце події оперативно, за що власник готелю неодноразово висловлював їм подяку у спілкуванні із нашим кореспондентом, отже, найближчим часом ми отримаємо офіційну інформацію про розслідування даного інциденту від правоохоронців.

Що ж примусило постраждалих першочергово, ще до закінчення слідчих дій, звернутися до преси? Адже зазвичай відомості про такі правопорушення читачі дізнаються вже з офіційних релізів прес-служби УМВС. Пояснення надав сам власник пограбованого готелю “Камелот” у селі Камяниця, Роман Мегела.

За неофіційною інформацією, яку він отримав, грабіжник, якого затримали, добре відомий правоохоронцям. І не тільки за великою кількістю порушень закону – серед них неодноразові випадки пограбувань. Але, як не дивно, ще й тим, що має так звану “кришу” (за висловом одного з працівників міліції) в управлінні МВС.

Не дивно, що дізнавшись про це, власник та персонал закладу запереживали, чи буде злочинець відповідати перед законом у повній мірі, і як наслідок – почали очікувати загрозу власній безпеці.

Отже, події відбувалися наступним чином.

Вчора вночі, 4 вересня, близько 3 години 20 хвилин персонал повідомив власнику готелю “Камелот”, що у селі Кам’яниця: в зачиненому на ключ адміністративному приміщенні чутно якісь дивні звуки.

Озброївшись власним пістолетом (який, до речі, зареєстровано належним чином), хазяїн готелю Роман Мегела відчинив двері кабінету, та побачив: відірваний від стіни сейф зі зламаними дверцятами валявся на підлозі, поруч – дві схилені над ним постаті грабіжників, які завершували зламування дверцят сейфу. Як виявилося згодом, для зламу злочинці скористалися монтировкою.

Грабіжники метнулися до вікна. Пан Мегела зробив навздогін кілька пострілів, але це не зупило першого із злодіїв, який встиг вистрибнути у вікно та втік. Другого власник готелю схопив за одежу та втягнув назад у приміщення.

Саме там, на підлозі, розгорнувся наступний етап кримінальної драми, яка ледь не стала трагедією – з огляду на шалений опір, який чинив злочинець.

Виявилося, що грабіжник добре розвинений фізично і не збирався здаватися без бою. Внаслідок тривалої боротьби він завдав Роману кілька потужних ударів, втому числі – монтировкою, яку раніше використав для взламу сейфа.

Згодом лікарі виявили у постраждалого перелом руки, носа, розрив та розтягнення зв’язок ніг, не рахуючи забої, синці, та багато інших ушкоджень. Проте господар все-ж таки героїчно впорався із нападником та скрутив його.

Тут-таки підбігла обслуга готелю.

Чоловіки допомогли господарю із затриманням злодія і одразу ж подзвонили у міліцію. Як ми вже зазначали, правоохоронці прибули дуже оперативно.

Затриманого присутні упізнали, як Романа Шніцера, раніше неодноразово судимого – також за пограбування (ювелірного закладу) та за розбій.

До приміщення “Камелоту” вони з напарником вдерлися, пошкодивши віконну раму. Неофіційно нашому виданню повідомили, що на даний час затримана особа перебуває у статусі умовно засудженого, який “отримала” в недалекому минулому, після скоєння чергового злочину.

Тобто, прецедент із “відпусканням” злочинця-рецидивіста, який неодноразово скоював тяжкі злочини через сприяння “найгуманнішого закарпатського суду” вже мав місце.

Тож, очікування сім’ї та співробітників Романа Мегели на рахунок помсти з боку подільників та учасників розбійного нападу можуть справдитися.

Звісно, якщо закарпатські міліція та – особливо! – судді не виявлять належної принициповості та відповідальності у розслідуванні даного злочину.

Тим більше, що доля другого грабіжника на даний час невідома.

Як зазначив сам власник готелю Роман Мегела, дім та його сім’я готові до такого розвитку подій, та готові чинити законний опір злочинцям.

karpatskijobjektiv.com

1 comment

Сектор А says:

ні хєра собі…треба озброюватись всім. я давно себе вже не почуваю в безпеці.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *