Відбулось виїзне засідання митного комітету Громадської ради при ГУ ДФС у Закарпатській області

З роботою митного пункту пропуску «Тиса» зокрема, та функціонуванням, досягненнями й планами розвитку Закарпатської митниці ДФС в цілому, ознайомились члени митного комітету Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Закарпатській області. Напередодні, на кордоні з Угорською республікою представники інститутів громадянського суспільства провели виїзне засідання.

Розпочав його знайомством й розповіддю про порядок митного оформлення й порядком проходження вантажів з початку в’їзду на пункт пропуску й виїздом з нього Вадим Симчера – начальник Закарпатської митниці ДФС.

Митні пости Закарпатської митниці ДФС знаходяться на перетині кордонів індустріально розвинених регіонів Східної та Центральної Європи, на шляху п’ятого Критського міжнародного транспортного коридору, який проходить через Трієст-Любляну-Будапешт-Братіславу-Чоп та Львів, в зв’язку з цим саме їх обирають не тільки суб’єкти ЗЕД краю, а й інших регіонів України.

Очільник митного відомства розповів про результати роботи, зокрема, поінформував учасників виїзного засідання про кількість зареєстрованих в митниці суб’єктів зовнішньоекономічних відносин, перерахуваннями податків до бюджету та правоохоронною  діяльністю, тощо. Не оминув у своєму вступному слові Вадим Симчера і розбудови та реконструкції митних пунктів пропуску. Закарпатська митниця ДФС є партнером в підготовці та реалізації трьох великомасштабних проектів, що фінансуються з фондів Європейського Союзу.

Члени Громадської ради висловили думку: якщо суб’єкти господарювання і громадяни, які перетинають кордон, проходять митний контроль та оформлення, отримуватимуть якісний, швидкий та сучасний сервіс, то і кількість експортно-імпортних операцій збільшиться, і наповнення до бюджету зростуть.

Відділ комунікацій Головного управління

ДФС у Закарпатській області

митниця

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *