«Веселка над Тисою» не залишила нікого байдужим

Вже восьмий рік поспіль з метою популяризації і розвитку українського естрадного та народного вокального мистецтва, виявлення та підтримки талановитих молодих виконавців Всеукраїнський фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою» збирає сотні шанувальників музичної творчості. Щороку рівень цього фестивалю зростає, а його проведення набуває все більшої популярності серед прихильників юних талантів.

Цього року учасниками VІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою» стали конкурсанти з різних регіонів України та близького зарубіжжя, зокрема Румунії, Молдови, Росії та Грузії. Конкурс проводився у ІІ тури, виступи конкурсантів оцінювались за 10–ти бальною системою. У фестивалі взяли участь 37 солістів-виконавців віком від 9 до 22 років.

12 травня на Майдані Незалежності м.Хуст відбувся гала-концерт фестивалю, на якому, окрім цьогорічних учасників, виступили переможці попередніх конкурсних років. Гран-прі фестивалю отримала Марія-Соломія Жекало з м.Калуш і під час церемонії нагородження їй було вручено 60-сантиметровий кований нарцис. Лауреатом І премії у молодшій віковій категорії стала Вікторія Бігун з м.Новоярівськ. Лауреатами І премії у середній віковій категорії – Юлія Котлінська з с.Січинці та Марія-Соломія Жекало з м.Калуш. Лауреатом І премії у старшій віковій категорії стала Катерина Кожокару з м.Кишинів.

Організаторами заходу стали Міністерство культури України, управління культури Закарпатської ОДА, Хустська районна державна адміністрація, відділ культури Хустської РДА, молодіжна організація фестивалю “Веселка над Тисою” та студія естрадного співу “Фортуна”.

Спонсором фестивалю виступив депутат Закарпатської обласної ради Степан Деркач, який не вперше надає підтримку різноманітним заходам, що відбуваються на Закарпатті та мають на меті популяризувати звичаї і традиції українського народу.

«Я дуже вдячний, що справжні патріоти нашого краю підтримують українську пісню,зазначив директор фестивалю Іван Пилипець. – І особлива подяка Степану Тиберійовичу, що не байдужий до нашої Хустщини і за підтримки якого фестиваль тепер знову повернувся до нашого рідного міста».

Хочеться побажати, щоб подібних заходів в нашій області було якомога більше, адже обдарована молодь – це майбутнє будь-якої нації. І тільки за належної підтримки юні таланти зможуть вповні розкрити свої здібності.

Ю.Блищак

028 023 026

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *