Василь Іванчо наголосив на важливості реформування податкової системи

ІванчоНачальник Міндоходів у Закарпатській області Василь Іванчо наголосив на важливості податкової  реформи та дерегуляції підприємництва, як засобу  протидії кризи.
– За останні три роки, з початку дії Податкового кодексу в Україні, кількість зборів і податків скоротилася з 44 до 23. Зменшення  кількості обов’язкових платежів, що справляються на території України, а саме загальнодержавних та місцевих податків і зборів та спрощення всіх процедур пов’язаних із звітуванням, сплатою та адмініструванням, забезпечили рівні конкурентні умови для бізнесу та сприяли поліпшенню ділового клімату, – зазначає начальник Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.
Наголосив на важливості податкової реформи як для бізнесу так і для економічної ситуації в державі під час інтерв’ю центральним телеканалам і Президент України Віктор Янукович.
Реформування податкової системи, яка сьогодні втілюється в життя, зокрема робота в умовах Податкового кодексу України, прийнятого 2 грудня 2010 року, сприяє ефективності системи оподаткування – вона поступово стає зручною як для тих, хто сплачує податки, так і для тих, хто здійснює контрольні функції. Саме ця реформа й дерегуляція підприємництва допомогла встояти під тиском кризи.
Позитивні результати реформування насамперед відчув малий і середній бізнес. Про це свідчить рівень добровільної сплати податків і позитивна динаміка розвитку суб’єктів малого підприємництва у регіоні. З огляду на проведені у податковій сфері реформи (зниження ставки з податку на прибуток з 25 до 19%, удосконалення спрощеної системи оподаткування, розвиток електронного декларування та, як наслідок, суб’єкт господарювання для складання та подання звітності витрачає менше часу, тощо), фахівці Міндоходів прогнозують зростання позицій України в міжнародному рейтингу, в якому наразі зафіксовані показники станом на кінець 2012 року. Рейтинг буде оприлюднено Світовим банком восени 2013 року. Світовий банк вніс Україну до переліку трьох країн, які за останні 8 років найбільш істотно скоротили кількість часу, необхідного для виконання податкових зобов’язань. Так, за показником «витрати часу на податкову звітність» експерти Світового банку у рейтингу 2012 року констатували скорочення з 657 годин у минулому році до 491 годин, – наголосив Василь Іванчо

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *