В Закарпатській установі виконання покарань проводять «арт-терапію» (ФОТО)

В Закарпатській установі виконання покарань (№9) вже взято в практику проводити «арт-терапію» з неповнолітніми ув`язненими. От і нещодавно, психолог установи Едіна Лешо провела черговий сеанс з «арт-терапії». Образотворча діяльність з неповнолітніми дозволила досягти стану психічного комфорту. Адже, основна мета арт-терапії полягає в тому, щоб допомогти особі почати усвідомлювати себе й існування у своєму світі. Одночасно з цим змінюється її відношення до минулого, травматичного досвіду і власних психічних недоліків, набутих в умовах, що передували злочину.

Після сеансу було влаштовано обговорення малюнків учасників: неповнолітні ув’язнені мали змогу поділитись з іншими своїми роботами, пояснити, що саме вони зобразили на малюнках та поспілкуватись про це. Переважно на малюнках були зображені мрії та плани на щасливе майбутнє, але детальний аналіз дозволив визначити приховані проблеми та бажання дітей, які вплинули на вибір тематики малюнка. За допомогою вирішення цих прихованих проблем психолог допомагає неповнолітнім знайти відповідне місце для себе у суспільстві. В результаті особа починає міркувати та краще усвідомлювати себе.

Загалом, ув’язнені вчаться переборювати труднощі і використовувати свої компенсаторні можливості. А це, однозначно, після звільнення із-за грат стануть у пригоді набуті знання та допоможуть в подальшому психосоціальному розвитку.

Прес-служба відділу ДПтС України в Закарпатській області

увп

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *