В Закарпатській облдержадміністрації відбулося відкриття виїзного засідання Міжнародного трейд-клубу

ОДАСьогодні, 14 квітня, в Закарпатській облдержадміністрації відбулося відкриття виїзного засідання Міжнародного трейд-клубу, який об’єднує понад 60 дипломатичних та торгових представників зарубіжних посольств в Україні.

Діяльність трейд-клубу націлена на ознайомлення іноземних дипломатів з економічним потенціалом регіонів, інвестиційно привабливими підприємствами та встановлення ділових контактів. Отримані ж матеріали дипломати використовують для підготовки пропозицій представникам бізнесу та урядам своїх країн для налагодження торгово-економічних зв’язків з Україною.

На Закарпаття нині завітали представники понад двадцяти країн. Зокрема, з дипломатичного корпусу та торгових місій Австрії, Австралії, Аргентини, Бельгії, Німеччини, Ізраїлю, Китаю, Литви, Швейцарії, Європейського банку реконструкції та розвитку, а також Словаччини, Румунії, Польщі. Участь у засіданні взяли представники понад трьох десятків закарпатських підприємств, банкіри, фахівці контролюючих органів.

Відкривали захід керівники краю – голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та в.о. голови облради Йосип Борто.

«Щиро прагну, щоб чергове засідання міжнародного трейд-клубу стало реальним кроком до поглиблення зовнішньо-економічного співробітництва Закарпаття та подальшої інтеграції України в європейську спільноту. Співпраця з іноземними кампаніями вже засвідчила, що вони можуть ефективно працювати в нашому регіоні», – зазначив Геннадій Москаль. Він також наголосив, що Закарпаття має величезний інвестиційний потенціал і запевнив, влада краю гарантує підтримку міжнародному бізнесу на Закарпатті.

В рамках засідання закарпатці презентували економічний, науково-технічний, інвестиційний та курортний потенціал регіону. Члени трейд-клубу ознайомилися з творами образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Закарпаття – керамікою, вишивкою, бісероплетінням, а також народним фольклором.

Також відбулися індивідуальні зустрічі та переговори членів трейд-клубу з представниками ділових кіл області, під час яких кожне підприємство мало можливість поспілкуватися з представниками іноземних країн та надати власні пропозиції.

Програма дводенного виїзного засідання Міжнародного трейд-клубу далі передбачає візити на провідні підприємства краю для ознайомлення з їх виробничими потужностями, пише прес-служба Закарпатської ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *