В УжНУ визначилися з пріоритетами

УжнУГотуючись до нового навчального року, в Ужгородському національному університеті під час засідання Вченої ради та ради ректорату неодноразово обговорювалося питання пріоритетів університетської роботи та загалом діяльності університету. Одним з таких, як відомо, є мета, поставлена ректором вишу, доктором технічних наук, професором Федором Ващуком — здобуття університетом статусу дослідницького вишу. Не менш важливим завданням, за словами ректора, є і перехід до сучасних методів і методик викладання дисциплін.

Для цього в УжНУ налагоджують відповідну матеріально-технічну базу. Наразі університет вже забезпечено чотирма надсучасними мультимедійними аудиторіями — завдяки інвестиції сумою понад 300 тисяч євро, яка надійшла від партнерського університету зі Словаччини – Центральноєвропейської вищої школи в м. Скаліца. З нею УжНУ підписав відповідну угоду про співпрацю. Угода, до слова, передбачає і можливість здобуття двох дипломів (поряд із дипломом УжНУ студенти здобувають і документ про вищу освіту європейського зразка).

Засідання Вченої ради також відбуваються у оновленому приміщенні ректорату, що у приміщенні поблизу обласної адміністрації. Тут встановлено овальний стіл, за яким одночасно працюють усі члени університетської Вченої ради. Документи, що розглядаються або зображення об’єктів, про які звітують керівники структурних підрозділів, виводяться на екран. А техніка, встановлена у залі, дозволяє проводити онлайн-конференції у режимі реального часу із відповідно оснащеною аудиторією у будь-якій точці світу. Усе це – до послуг не тільки керівного органу університету, а й викладацького та студентського колективів, які відтепер зможуть працювати, використовуючи у освітніх та наукових цілях найсучасніші технології.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *