В Ужгороді затримано неповнолітнього жебрака-крадія

крадіжкаЗлодійкуватий юнак заходив у квартиру нібито випрошувати гроші, а коли двері були незачинені й господарі не бачили, то тягнув усе, що бачив…

 29-річна ужгородка пізно ввечері повернулася додому з роботи, залишила вхідні двері квартири відчиненими, а сама пішла займатися хатніми справами. Через деякий час вона почула, що грюкнули вхідні двері її помешкання. Вийшла в коридор, а там нікого. Навіть гаманець лежав там, де його залишила потерпіла. Однакперевіривши його, жінка виявила відсутність грошей в сумі 1200 гривень.

 Жінка відразу ж звернулася по допомогу до працівників Ужгородського міськвідділу міліції. Спілкуючись з міліціонерами, вона повідомила, що бачила хлопця-жебрака, якому час від часу допомагала. Але хто він і звідки, жінка сказати не могла. Сусіди теж бачили схожого молодика, який тинявся біля їхньої багатоповерхівки. Отримавши його прикмети, співробітники карного розшуку міськвідділу міліції почали пошуки злочинця.

 Невдовзі в поле зору міліціонерів потрапив 16-річний ужгородець Роберт, який зізнався у скоєнні крадіжки. Зі слів неповнолітнього крадія, він ходив по будинках та жебракував. Смикав за ручки вхідних дверей квартир, якщо вони були незамкнені, то тихенько заходив й викрадав все, що потрапляло на очі–гаманці, телефони, сумочки тощо. Діяв впевнено і швидко.

 Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням в житло або інше приміщення чи сховище), за що передбачено до шести років ув’язнення–каже заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції Вячеслав Григор’єв.

 Шановні ужгородці! Дотримуйтесь певних правил, щоб до вашої домівки не потрапили сторонні особи, тим паче крадії. Не залишайте ключі від квартири під килимком, на електрощиті, в поштовому ящику або інших схованках. При виході з квартири завжди закривайте балконні рами, вікна та кватирки. Не залишайте вхідні двері до помешкання відчиненими, навіть на кілька хвилин, завжди зачиняйте їх.

 

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *