В Ужгороді запрацював мобільний планетарій

планетарійПерший на Західній Україні мобільний планетарій сьогодні презентували в Ужгороді. Він встановлений на базі Лабораторії космічних досліджень УжНУ.

Планетарій відкрили у рамках реалізації проекту програми транскордонного співробітництва HUSKROUA/1101/105Pl@NETour – створення науково-туристичного продукту та мережевої інфраструктури для наукового туризму в прикордонних регіонах Марамуреш та Закарпаття.

Як розповів керівник космічних досліджень УжНУ Віталій Єпішев, на базі планетарію проводитимуться і заняття. “Тобто це буде не просто пункт для туристів. Реалізація проекту допоможе ширше вивчати зоряне небо. Для цього передбачені лабораторні роботи, а ми не можемо тижнями знайти час показати зоряне небо через один телескоп – все дуже залежить від погоди. А тут хай небо буде штучним, але практичне заняття відбудеться, й одночасно його зможуть спостерігати кілька десятків осіб!”.

Планетарій допоможе показати зв’язок астрономії з іншими природничими і точними науками: математикою, фізикою, географією, хімією. З метою підвищення інтересу молодих студентів до астрономії буде використане цифрове середовище: багатомовний веб-сайт, блог проекту та програмні аплікації для Android та смартфонів.

Galagov.TV

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *