В Ужгороді заборонили продавати алкоголь біля навчальних закладів

алкоголь

Однак, на період літніх канікул заборона на продаж алкоголю неподалік навчальних закладів не діятиме.

Рішення про заборону торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями, вином столовим, пивом та тютюновими виробами неподалік навчальних закладів прийнято сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради.

Як ідеться у прийнятому сьогодні рішенні, продаж алкоголю, пива й тютюну поблизу шкіл може здійснюватись на відстані не менш, ніж 150 м. У разі ж порушення визначених норм, рішенням передбачено демонтаж тераси, МАФу, тимчасової споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення.

Під час розгляду відповідного проекту рішення міський голова Віктор Погорєлов розповів, що підприємці, які здійснюють торгівлю поблизу шкіл, звернулись з листом із проханням обмежити дію заборони часовим проміжком з 8 ранку до 14 години. Однак, під час голосування відповідна пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. Зате підтримали члени виконкому пропозицію Володимира Чубірка, який запропонував відміняти мораторій на продаж алкоголю неподалік шкіл на період літніх канікул.

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *